Sport

Az utolsó pillanatban dőlt el: egy góllal maradtunk alul Aalborgban

Szoros küzdelemben, egy gólos vereséget szenvedett az OTP Bank-PICK Szeged az Aalborg Handbold otthonában. Mario Sostaric történelmi gólja sem volt elég a győzelemhez, hiába harcoltunk az utolsó másodpercekig. Hetesről maradtunk le a legvégén, ami az egyenlítést hozhatta volna.

Aalborgban tegnap este izgalmas és feszült mérkőzésen lépett pályára az OTP Bank-PICK Szeged. Az Aalborg Handbold elleni találkozó, amely a férfi kézilabda Bajnokok Ligája soron következő fordulója volt, drámai végjátékot hozott. Az első félidő elején még mi vezettünk, de a dán csapat hamar felzárkózott, és folyamatosan fej-fej mellett haladtunk velük. Az egyik legemlékezetesebb pillanat kétségtelenül Mario Sostaric 400. BL-gólja volt szegedi mezben.

A félidőben az Aalborg mindössze egy gólos előnyben volt, 16-15-re vezettek. A második félidőben sem csökkent az intenzitás, és végig szoros maradt a mérkőzés. Az utolsó percekben mindkét csapat hatalmas küzdelmet folytatott, de végül a dán csapat egyetlen góllal megnyerte a találkozót, 29-28-ra. Az OTP Bank-PICK Szegednek volt esélye egyenlíteni, de az utolsó pillanatban kihagytuk a hetest, amely megfordíthatta volna az eredményt.

Emlékezzünk, tavaly is nagy küzdelem folyt Aalborgban, amikor csak a hajrában tudott fordítani a dán együttes. Azóta is folyamatosan izgalmas mérkőzéseket vívunk velük. A mai meccs végkimenetele bár fájó, de látható, hogy a szegedi csapat megállíthatatlan küzdőszellemét nem lehet lebecsülni. Mario Sostaric mérföldkőnek számító gólja pedig biztosan örökre bevésődik a szegedi kézilabda történetébe.

Tudtad? Aalborg Dánia negyedik legnagyobb városa, és a kézilabdacsapatuk az egyik legsikeresebb az országban, akik 2021-ben a Bajnokok Ligája döntőjéig meneteltek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb