Mindenmás

Szeged mellett Zsombó fejlődése folytatódik: 2 kilométernyi külterületi út újult meg! Mutatjuk az átadót (fotók)

Zsombó külterületein három helyszínen, összesen két kilométer hosszú útszakasz újult meg 300 millió forintból. Az Agrárminisztérium és a helyi önkormányzat közös munkájával megvalósított projektet Mihálffy Béla és Feldman Zsolt (Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára) is méltatták az ünnepélyes átadáson. A település fejlődése töretlen, a felújított utak nemcsak a közlekedést, hanem a helyi mezőgazdaságot is segítik.

A zsombói külterületeken jelentős fejlesztés valósult meg: 300 millió forintból újítottak fel három helyszínen két kilométer hosszan utakat. Az átadáson Feldman Zsolt államtitkár és Mihálffy Béla országgyűlési képviselő is részt vettek, kiemelve a Homokhátság példaértékű fejlődését. A beruházás több okból is jóságos: a helyiek mindennapi közlekedése és a mezőgazdasági munkák is könnyebbé válnak.

A helyi közösség és a Homokhátság mezőgazdasági vállalkozásai is sokat nyernek a fejlesztéssel, hiszen a korábbi, gyakran nehezen járható utak helyett most kényelmes és tartós megoldásokat kapott a település. Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára, valamint Mihálffy Béla országgyűlési képviselő az ünnepélyes átadón hangsúlyozták, hogy ez a projekt is egy fontos lépés a vidéki közlekedési infrastruktúra fejlesztésében. Mutatjuk képeken az utat, és az ünnepélyes átadót:

A most átadott szakaszok összesen két kilométer hosszan újultak meg, és a beruházás értéke elérte a 300 millió forintot. Mihálffy Béla szerint az elmúlt években Zsombó és a Homokhátság települései folyamatosan fejlődnek, ennek egyik újabb állomása a külterületi utak felújítása. Az új utak nemcsak a mindennapi közlekedést könnyítik meg, hanem a mezőgazdasági járművek, traktorok számára is biztonságosabbá tették a közlekedést.

Gyuris Zsolt, Zsombó polgármestere elmondta, hogy a felújított utak négy méter szélesek, stabil alapot kaptak, és a kétoldali padkáknak köszönhetően még a nehéz mezőgazdasági gépek is könnyen elférnek rajtuk. Az ilyen típusú fejlesztések kulcsfontosságúak a település életében, hiszen a közlekedés és a mezőgazdaság egyaránt alapvető elemei a zsombói mindennapoknak.

Érdekességként említhető, hogy a magyar települések külterületi úthálózatának fejlesztése az elmúlt években nagy lendületet vett. A Vidékfejlesztési Program keretében 2500 kilométernyi út újult meg az ország különböző településein, ami nagyságrendileg 170 milliárd forintos támogatást jelentett. Ez a program a mezőgazdaság és a vidéki élet feltételeinek javítására összpontosít, így hozzájárul a vidéki közösségek életminőségének emeléséhez.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb