Közélet

Már jelentkezhetsz az SZTE keresztféléves mesterképzéseire, ezekre a szakokra várják a hallgatókat

Megkezdődött a jelentkezési időszak az SZTE keresztféléves mesterképzéseire. A Szegedi Tudományegyetem 5 kara 31 mesterképzést hirdetett meg keresztféléves felvételi eljárásban 2025. februári kezdéssel. Az érdeklődők állami ösztöndíjas és önköltséges képzések közül választhatnak nappali és levelező tagozaton, melyekre november 15-ig lehet jelentkezni az E-felvételiben.

Mint a Szegedi Tudományegyetem tudatta:

  • az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar 7,
  • a Gazdaságtudományi Kar 4,
  • a Mérnöki Kar 6,
  • a Mezőgazdasági Kar 4,
  • a Természettudományi és Informatikai Kar 10 keresztféléves mesterszakot hirdetett meg a 2024/2025-ös tanév második félévére; ebből 3 angol nyelvű képzés.

EZEKRE A SZAKOKRA VÁRJÁK A JELENTKEZŐKET

Az intézmény a különböző karokon az alábbi szakokat hirdeti meg a jelentkezőknek:

  • A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar filozófia; francia nyelv, irodalom és kultúra; hungarológia; kommunikáció- és médiatudomány; olasz nyelv, irodalom és kultúra; szociológia; illetve vallástudomány mesterszakra várja a jelentkezőket.
  • A Gazdaságtudományi Kar képzései közül a marketing, a nemzetközi gazdaság és gazdálkodás (angol nyelven), a pénzügy, valamint a vállalkozásfejlesztés mesterszakot lehet választani.
  • A Mérnöki Kar élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki, élelmiszermérnöki, gépészmérnöki, logisztikai mérnöki, mechatronikai mérnöki, illetve műszaki menedzser mesterképzéseket indít.
  • A Mezőgazdasági Kar környezetgazdálkodási agrármérnöki, növényorvosi, természetvédelmi mérnöki, valamint vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszakjára lehet jelentkezni.
  • A Természettudományi és Informatikai Kar alkalmazott matematikus (magyar és angol nyelven), fizikus, fotonikai mérnöki, gazdaságinformatikus, info-bionika mérnöki, környezetmérnöki, matematikus (magyar és angol nyelven), mérnökinformatikus, programtervező informatikus, illetve vegyész mesterszakot hirdetett meg a keresztfélévre. 

ÍGY LEHET JELENTKEZNI

A 2025 februárjában induló képzésekre a felvi.hu-n, ügyfélkapus azonosítást követően, az E-felvételi rendszerén keresztül lehet jelentkezni 2024. november 15-ig. A képzések közül hármat ingyenesen, további hármat pedig eljárási díj fejében lehet megjelölni. A jelentkezés a hitelesítést követően válik érvényessé. A jelentkezési útmutató itt található. További információk a keresztféléves felvételi eljárásról a Szegedi Tudományegyem honlapján olvashatók.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb