Közélet

“Nem ritka, hogy 120-130 km/h sebességgel száguldanak az utcáinkon” – megszaporodtak az embercsempészek Ásotthalom környékén, a polgárőrök figyelmeztették a lakosságot

“Az elmúlt napok eseményei sajnos megmutatják, hogy nem mutat csökkenő tendenciát az illegális migrációval kapcsolatos esetek száma. Kijelenthetjük, hogy egyre gyakrabban, egyre agresszívebb embercsempészek érkeznek falunkba” – így kezdte a pénteki beszámolóját az ásotthalmi Tanyasi Polgárőrség, akik arra hívták fel a lakosok figyelmét, hogy legyenek nagyon óvatosak, mert az embercsempészek nincsenek tekintettel a falu lakosságára. Az elmúlt két napban volt egy autós üldözés is, valamint egy másik embercsempészt is lefüleltek, akit az autópályán fogtak el hat migránssal együtt.

NEM RITKA, HOGY TÖBB MINT 100 KM/H SEBESSÉGGEL SZÁGULDANAK

A polgárőrség beszámolója szerint az embercsempészek szinte kivétel nélkül 3-4 konvojban érkeznek, gyakran egy felvezetővel, aki előre megy, hogy eldöntse: “tiszta-e” a terep. “Nem ritka, hogy 120-130 km/h sebességgel száguldanak az utcáinkon, külterületi utainkon. Nem állnak meg a kereszteződésekben, nem veszik figyelembe az elsőbbségadási kötelezettséget, de még a rendőri felszólításra, jelzésre sem reagálnak” – hangsúlyozták.

HAJSZA VOLT AZ M5-ÖSÖN

Két esetet is említettek az elmúlt napokból, október 16-án egy szolgálaton kívüli társuk vette észre, hogy egy fekete színű Mazda, migránsokkal megpakolva halad a falun keresztül. Értesítette a rendőrséget, akik a kapott információk alapján az autópályán, helikopter és több rendőri egység segítségével fogták fogták el a balesetet okozó gépjárművet az M5-ösön, amelyben egy tucat migráns volt.

CSÜTÖRTÖKÖN IS KAPÁS VOLT

Mindezek után másnap, október 17-én három szolgálaton kívüli polgárőr szintén észlelt egy, éppen illegális bevándorlókat felvevő szürke Toyota Corollát Ásotthalom külterületén. Értesítették a mezőőrséget és a rendőrséget, akik a megpakolt autó után indultak. A csempész több utcán végighaladt, mire megtalálta a faluból kivezető utat, végül a rendőrök szintén az autópályán kapták el, 6 illegális bevándorlót szállított. A csempész elszaladt, de a rendőrségnek sikerült őt is elfognia.

“Szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét, hogy nagyon körültekintően közlekedjenek akár gyalogosan, kerékpárral vagy gépjárművel teszik ezt. Legyenek nagyon óvatosak, mert az embercsempészek nincsenek tekintettel a falu lakosságára” – hangsúlyozták.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb