Mindenmás

Idegenben is tarolt a Szeged: 8-5-ös diadal Eger ellen!

Hatalmas küzdelemben győzte le a Szegedi Férfi Vízilabda csapata a Digi-Egert, 8-5-ös végeredménnyel. Bár az egriek hazai pályán próbálták tartani magukat, a Szeged remek formát mutatott, és továbbra is tartják helyüket a bajnokság élvonalában.

A szegedi vízilabdások továbbra is kiváló formában játszanak, ezt pedig az Eger ellen is bizonyították. 2024. október 19-én, 16:00-kor ugrottak medencébe a Digi-Eger vendégeként a Bitskey Aladár Uszodában, ahol egy 8-5-ös győzelemmel erősítették meg helyüket az E.ON Férfi OB I. bajnokság tabelláján. A mérkőzésen a Szeged kezdett jobban, és hamar felvette a vezetést, amit végig meg is tartott.

Bár a tabellán az Eger a 10. helyet foglalja el, sosem könnyű ellenfél hazai pályán. Az egriek korábban szoros küzdelemben verték meg a Pécset, így önbizalommal várhatták a rangadót. A Szeged azonban nem hagyott kétséget afelől, hogy ők a jobb formában lévő csapat, hiszen az előző fordulóban fantasztikus játékkal verték a Vasast, és most is kimagasló teljesítményt nyújtottak. A győzelem kulcsa ezúttal is a fegyelmezett, szervezett játék volt, amely nem hagyott esélyt az Egernek, annak ellenére, hogy a hazai közönség mindent megtett, hogy segítse csapatát.

Az Eger csapata mindent megtett, hogy kiegyenlítsen, de a szegedi védelem és a kapusuk kiváló teljesítménye megakadályozta őket abban, hogy komolyabb veszélyt jelentsenek a mérkőzés alakulására. Az utolsó negyedben a Szeged bebiztosította győzelmét, és tovább növelte előnyét a pontversenyben.

Ez az idegenbeli győzelem nagy lendületet adhat a Szegednek a további mérkőzésekre, hiszen céljuk egyértelmű: a tabella élmezőnyében maradni, és minél több győzelmet begyűjteni a bajnokság során. A következő fordulóban is érdemes lesz figyelni rájuk, hiszen most már biztosan komoly kihívás elé állítanak minden ellenfelet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb