Mindenmás

Dráma a MÁV-nál: Még mindig áll a Napfény InterCity Cegléden, a szegedieket hiába várják haza! (frissítés)

A Budapestről 18:50-kor indult Napfény InterCity (IC 708) jelenleg Cegléden vesztegel, műszaki okok miatt. Az utasok már órák óta a vonaton rostokolnak, a vasárnap esti hazatérés reménye egyre távolibbnak tűnik. A MÁV közleménye szerint az IC 708 nem fog továbbközlekedni, az utasokat a következő Napfény InterCityvel (IC 718) szállítják majd haza.

Az utasok családjai reménykedve várják haza szeretteiket, de vajon megérkeznek ma este egyáltalán Szegedre? Vasárnap este, mikor mindenki hazafelé igyekszik, a szegedi utasok sajnos most nem láthatják időben a családjukat. A vonat továbbra is Cegléden vesztegel, az utasok órák óta várnak, miközben a MÁV ismét a “szokásos formáját” hozza. A hazafelé vezető út, ami normál esetben kellemes InterCity utazás lenne, most küzdelmesre sikerült, és sok szegedi család vasárnap esti vacsorája helyett még mindig a Vonatinfót böngészi.

Mi történt pontosan?

A vonat műszaki problémája miatt egy órával ezelőtt a MÁV figyelmeztette az utasokat, hogy késés várható. Azonban most már biztos: a Napfény InterCity 708-as járata nem fog tovább közlekedni. Az utasok, akik reménykedtek egy gyors megoldásban, most át kell szálljanak a következő IC-re, ami talán megérkezik, és talán el is viszi őket Szegedre.

Ez az eset sajnos nem egyedi – a MÁV-nál a vasárnap esti utazások gyakran válhatnak küzdelmesebbé, mint egy átlagos munkanap. A családok várják haza szeretteiket, de lehet, hogy a vacsora már kihűl, mire végre belépnek az ajtón.

FRISSÍTÉS: a műszaki ok annyira komoly volt, hogy nem tudták sem megjavítani, sem pólóbuszokkal helyettesíteni, így az utasoknak a következő menetrendszerinti vasúttal kellett továbbhaladniuk. Kitartást kívánunk minden utasnak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb