Szegedi Arcok

Akikre büszkék lehetünk: az életüket kockáztatva mentettek ki egy nőt a Tiszából, Bátorságért Érdemjelet kapott a két hős szegedi rendőr

Idén augusztusban megmentette egy nő életét két szegedi rendőr. A hölgy a Tiszában sodródott Szegednél, de a rendőrök nem tétováztak, beúsztak a bajbajutottért. A hőstett nem maradt elismerés nélkül, Pintér Sándor ugyanis Bátorságért Érdemjelet adományozott a Szegedi Rendőrkapitányság két körzeti megbízottjának.

Keller Csaba Tamás r. törzszászlós és Solti Balázs r. zászlós augusztus 20-án hajnal háromnegyed 4 körül kapott értesítést arról, hogy egy ember a Tiszában sodródik. A körzeti megbízottak a szegedi Huszár Mátyás rakpartra siettek. A folyóban egy nő sodródott az árral, képtelen volt maga kiúszni a partra – írtuk meg a történtek után, majd az is kiderült, hogy nem volt idő a vízimentőket értesíteni, ezért levették az egyenruhájukat, és a bajba jutott nőhöz úsztak. Együttes erővel sikerült kimenekíteni az 59 éves asszonyt a Tiszából.

ELISMERÉST KAPOTT A KÉT RENDŐR

Most a segítségre szoruló személy életének megmentése során tanúsított kiemelkedő helytállásuk, valamint különösen bátor, testi épsége veszélyeztetésével járó magatartásuk elismeréseként Magyarország belügyminisztere, Dr. Pintér Sándor a Bátorságért Érdemjelet adományozta a Szegedi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjainak. Az elismeréshez mi is szívből gratulálunk, és további sikeres munkát kívánunk! Büszkék vagyunk rájuk!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb