Mindenmás

Napi pakk: 19 fokot és sok napsütést hoz a kedd Szegedre, robbantani fognak Sándorfalvánál és folytatódik az Őszi Kulturális Fesztivál

Hűvösen indul a kedd, lassan már a kesztyű is kelleni fog Szegeden! Napközben azért megenyhül az időjárás, kellemesebb, 19 fokos hőmérséklet lesz! Ahogy napsütésben, úgy programokban is bővelkedünk majd ma, ugyanis folytatódik az Őszi Kulturális Fesztivál, Kiss Tibi és Szelíd koncerttel, de Jenei Gyula Isteni műhiba című verseskötetének bemutatójára is elmehetünk! Mutatjuk, mi vár ránk kedden, itt a napi pakk!

A Napi Pakk támogatója a Napfény Műterem Déli Ajánlata!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS SZENT-GYÖRGYI ALBERT

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Előd, Inge, Korina, Mária, Mirabel, Várkony és Vilibald nevű olvasónknak! Érdekességek:

  • 213 éve született Liszt Ferenc zeneszerző,
  • 86 éve Christopher Lloyd színész (Vissza a jövőbe, Addams Family, Roger nyúl a pácban),
  • 74 éve Mikó István színész,
  • 71 éve Csepregi Éva énekesnő,
  • valamint 38 éve hunyt el Szent-Györgyi Albert, Nobel-díjas orvos és kutató, a C-vitamin felfedezője. A paradicsompaprikával folytatott kísérletei során azonosította a hexuronsavat a C-vitaminnal, és segítségével a paprikából kiinduló C-vitamin gyártásának módszerét is kidolgozták Szegeden.

HŰVÖS LESZ A HAJNAL

Kedd hajnalban találkozhatunk párával és köddel is, majd napközben újra a napsütésé lesz a főszerep Szegeden. Helyenként megélénkülhet a déli-délkeleti szél. Hajnalra 4 fok köré hűl le a levegő, majd délután már 19 fok is lehet.

PULLED PORK TÁL – BBQ HANGULAT MINDEN FALATBAN

Nincs is jobb, mint egy ínycsiklandó BBQ-s pulled pork tál ezen a kellemes őszi napon! A fűszeres, tépett sertéshúst steak burgonyával és friss salátával tálalják, és az egészet fokhagymás ciabatta teszi teljessé a napfény Műteremben. Nézd meg a róla készült videót – garantáltan megjön az étvágyad!Ha elvinnéd az ebéded, hívd a 0630/952-6500-as számot 10:00-tól, vagy látogass el a Napfény Műterembe, ahol egy ajándék limonádéval várnak – merülj el a füstös, ínycsiklandó élményben! Jó étvágyat kíván a Szeged365 csapata!

ROBBANTANAK SÁNDORFALVÁNÁL

Megnövekedett hanghatásra kell számítani Sándorfalva térségében – értesült szerkesztőségünk az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezredtől. Mint kiderült, október 22-én reggel 9 és délután 15 óra között robbantási kiképzést tartanak a sándorfalvi katonai gyakorlótéren.

ZAJLIK AZ ŐSZI KULTURÁLIS FESZTIVÁL

Tovább zakatol az Őszi Kulturális Fesztivál Szegeden, számos programmal kecsegtet a kedd! Íme:

  • 12:10 – Vers délben – Verset mond: Dr. Németh György Attila tudományos segédmunkatárs (Tübingeni Egyetem Jogtudományi Kar), SZTE Rektori Épület, Szent-Györgyi Albert szobor
  • 17:00 – A SCI-eszta polc bemutatja: Ki és mikor fizeti meg a gyarmatosítás árát? – A „történelem áldozatai” Új-Kaledóniában, SZTE Klebelsberg Könyvtár, AudMin
  • 17:00 – Jenei Gyula Isteni műhiba című verseskötetének bemutatója, Somogyi-könyvtár, első emeleti közösségi tér
  • 17:00 – „Táskát szabunk, határokat nem!”, A Vengru magyar márka és alapítóinak bemutatkozása, Kiss Kunszt Galéria
  • 18:00 – A SCI-eszta polc bemutatja: Kutatóexpedíción Új-Kaledóniában, SZTE Klebelsberg Könyvtár, AudMin
  • 18:00 – Helló Svájc! / Bon Schuur Ticino (2023), Belvárosi Mozi, Balázs Béla terem
  • 19:00 – Zenei utazás Bachtól Piazzolláig, Pavlovits Dávid gitárművész és tanítványai koncertje, SZTE Rektori Épület, Díszterem
  • 19:00 – Kiss Tibi és az Aranyakkord koncert, IH Rendezvényközpont
  • 20:00 – Szelíd (alter rock) koncert, Nyugi Kert

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb