Szegedi Arcok

Kiváló munkát végeznek: Csongrád-Csanád vármegyei polgárőrök és tűzoltók kaptak elismerést az 1956-os emléknapunk alkalmából

Méltó elismerésben részesültek vármegyénk polgárőrei és tűzoltói, ugyanis többeket is kitüntettek az 1956-os emléknapunk alkalmából. Csongrád-Csanád vármegyéből két katasztrófavédelmi munkatárs, és négy polgárőr vehetett át elismerést

Mint megtudtuk, a polgárőrök az ORFK Teve utcai rendőr palotájában vehettek át rangos kitüntetéseket. A Csongrád-Csanád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetségétől:

  • Virág László, a Subasa, Sziksóstó, Öreghegy Polgárőr Egyesület (Szeged) elnöke “Kopácsi Sándor Polgárőr Érdeméremben” részesült.
  • Somogyi Lajos, a Mórahalmi Önvédelmi Egylet (Polgárőrség) tagja “Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatában” részesült.
  • Áfra Károly Istvánt, a Röszkei Polgárőr Egyesület gazdasági vezetője
  • és Víghné Somodi Rita, az OPSZ társadalmi ellenőre, a Szegvári Polgárőr Egyesület társelnöke „a polgárőrmozgalomban végzett tevékenységük elismeréseként, dicséretben és jutalomban részesültek”.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett OPSZ megemlékezésen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára és dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke adta át a belügyminiszteri elismeréseket és díjakat.

A TŰZOLTÓINKAT IS ELISMERTÉK

A polgárőrök mellet a vármegyei katasztrófavédelem munkatársai is elismerésben részesültek,  ugyanis a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság állománya idén is tisztelgett az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt. A katasztrófavédelem központjában október 21-én megtartott ünnepi állománygyűlésen elismeréseket is átadtak a legkiválóbbaknak. Csongrád-Csanád vármegyéből két tűzoltó munkáját is elismerték:

  • a belügyminiszter tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Matuszka Sándor tű. főtörzszászlósnak, a szegedi hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjének,  
  • a katasztrófavédelem főigazgatója beosztásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette Petró Tamás tűzoltó főtörzsőrmestert, a makói hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét. 

Szívből gratulálunk az elismerésekhez!

Mindezek mellett a szegedi rendőröket is kitüntették:

Fotók: Szőke Péter/BM OKF

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb