Mindenmás

Napi pakk: kellemes, 18 fok körüli időjárásban emlékezünk ma az ’56-os Hősökre Szegeden

Tisztelet az ’56-os Hősöknek! Az 1956-os forradalom 68., és a Magyar Köztársaság kikiáltásának 35. évfordulója van ma. Nemzeti ünnepünkön számos megemlékezés lesz Szegeden, s mivel munkaszüneti nap, változik a közlekedés és a boltok nyitvatartása is városunkban. Meghoztuk ünnepi Napi pakkunkat minden fontos infóval reggelre!

A Napi Pakk támogatója a Napfény Műterem Déli Ajánlata!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Gyöngyi, Gyöngyvér, Ignác, Koppány, Stefánia és Odett nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulója
  • 35 éve Magyarországon az 1956-os forradalom évfordulóján kikiáltották a köztársaságot
  • 141 évvel ezelőtt, ezen a napon született Werkner Lajos kétszeres olimpiai bajnok vívó
  • 109 évvel ezelőtt, ezen a napon New York-ban 25 000 nő tüntetett a nők szavazati jogáért
  • 95 évvel ezelőtt, ezen a napon meghalt Heim Pál gyermekorvos, a gyermekápolónői iskola létrehozója
  • 78 évvel ezelőtt, ezen a napon született született Németh Miklós olimpiai, és többszörös magyar bajnok gerelyhajító, edző, feltaláló, vállalkozó

68 éve a forradalmi események gyakorlatilag Szegedről indultak el, az alábbi cikkünkben a szegedi Jancsák Csaba történésszel idéztük fel a legfontosabb történéseket:

GYÖNYÖRŰ ŐSZI IDŐNK LESZ MA SZEGEDEN

Szerdán ismét napos időjárásra van kilátás Szegeden, számottevő légmozgásra sem kell számítani, tehát nyugodt, őszi időnk lesz. Hajnalban 6-7, napközben pedig 17-18 fok körüli értékeket mérhetünk a városban.

TÖLTÖTT HUSI – SAJTTAL, SONKÁVAL, ROPOGÓSAN

Ezen a hűvös napon egy ínycsiklandóan ropogós, cheddar sajttal és prosciutto sonkával töltött csirkemell remek választás! A Napfény Műterem rántott finomságát fűszeres steak burgonyával, jázmin rizzsel és friss salátával tálalják, amit ízletes tartár kísér. Nézd meg a videónkat erről az ételről, és garantáltan megjön az étvágyad! Ha máris megkívántad, hívd a 0630/952-6500-as számot 10:00-tól, vagy látogass el a Napfény Műterembe! Ha helyben fogyasztod el az ebéded, egy ajándék limonádé is vár rád. Jó étvágyat kíván a Szeged365 csapata!

ÍGY EMLÉKEZÜNK MA 1956 HŐSEIRE

Díszünnepség és koszorúzás, méltó megemlékezések – ezt kínálja a Napfény Városa az 1956-os forradalom és szabadságharc ünnepén, október 23-án. Cikkünkben most összeszedtük, hol és milyen események lesznek szerdán.

NEMZETI ÜNNEPÜNKÖN A LEGTÖBB ÜZLET ZÁRVA TART, MUTATJUK, HOL TUDSZ MA VÁSÁROLNI

Október 23-án, szerdán, az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján a legtöbb üzlet zárva lesz Szegeden, Kisokosunkban összeszedtük nektek, hogy mire számíthattok, ha az utolsó pillanatban lenne szükséges beszerezni még valamit az ebédhez.

MA MÁSHOGY KÖZLEKEDNEK A TROLIK ÉS A VILLAMOSOK

2024. október 23. (szerda) munkaszüneti nap lesz, azaz máshogy közlekednek majd a trolik és villamosok Szegeden. A Szegedi Közlekedési Társaságtól megtudtuk, hogy az alábbi menetrendre számíthatunk:

A VONATOK ÉS BUSZOK MENETRENDJE IS MEGVÁLTOZIK

A nemzeti ünnep alkalmából változik a közlekedési rend: október 23-án, szerdán az ünnepnapi menetrend lesz érvényes a vasúton, míg a helyközi buszjáratok munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb