Mindenmás

Apa, kezdődik? Olvasói beszámoló: lövéseket hallottak a határnál, Ásotthalom környékén (frissítve)

“Most! Lövöldözés van a határnál, Ásotthalom felé. Sorozatokat adnak le, azt nem tudjuk, melyik oldalán a határnak, de ilyenkor kivonják a rendőröket az érintett szakaszról, és zúdulnak be a migránsok” – kaptuk az üzenetet csütörtökön délelőtt fél 11 környékén olvasónktól.

Olvasónk szerint azt mondják az ott lakók, hogy “nagyon durván lövöldöznek. Az ásotthalmiak köszönik a vezetőknek, hogy pont egy éve is ugyanez ment” – tette hozzá, majd arról tudósított, hogy jelenleg is egy csempészt üldöznek Zákányszék és Bordány között. A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, hogy egyelőre nem érkezett bejelentés a rendőrségre lövöldözésről, ergo: biztos, hogy nem a vármegyei rendőrök “lövöldöznek”.

A POLGÁRMESTER IS KAPOTT BEJELENTÉST

Felkerestük a település polgármesterét, Papp Renátát is, akitől azt az információt kaptuk, hogy ő is kapott lakossági bejelentést arról, hogy sorozatlövéseket hallanak a lakosok, ám azt mondta szerkesztőségünknek, hogy a lövések eredetét egyelőre nem tudták beazonosítani. Úgy tűnik, hogy ha valóban voltak lövések, akkor azok a határ túloldalán dördülhettek el.

FRISSÍTVE: LŐTÉRRŐL JÖHETETT A HANG

Csütörtökön délután azt az információt kaptuk a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól, hogy a határ szerb oldalán van egy lőtér, és ott zajlik bejelentett lőgyakorlat. Ezt hallhatták az ásotthalmi lakosok.

VISSZATÉRTEK A CSEMPÉSZEK ÉS A MIGRÁNSOK A TÉRSÉGBE

Mint szerdán megírtuk, ismét csempészautó tűzhöz riasztották a tűzoltókat Zákányszék és Bordány között. Az Ásotthalmi Hírmondó az esettel kapcsolatban kiemelte, hogy a hátrahagyott járművekből közel 20 darab vesztegel Ásotthalmon is. Alkatrész tolvajok bontják ki a számukra fontos alkatrészeket, a torzókat pedig hátrahagyják.

Azt is kiemelték, hogy a napokban a Mezőőrség 22 fős csoportot talált az erdőben. “Az utóbbi időben annyira felpörögött az embercsempészet, hogy itt éjszakázó csoportok ritkábban fordulnak elő, így ez a mai alkalom meglepő – valami hiba csúszott a transzfer járat szervezésébe” – írták.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb