Sport

Négygólos hátrányból várjuk a visszavágót: Szeged – Honvéd 6-10!

A Szegedi VE vízilabdacsapata nem adja fel! Négygólos hátrányból folytatjuk a BENU Magyar Kupa negyeddöntőjét a Honvéd ellen, miután az első mérkőzésen 6-10-re maradtunk alul. Holnap este Budapesten próbáljuk meg ledolgozni a hátrányt, hajrá SZVE!

A Szegedi VE vízilabdacsapata nehéz helyzetbe került a BENU Magyar Kupa negyeddöntőjében, miután az első mérkőzésen 6-10 arányban alulmaradt a Budapesti Honvéd együttesével szemben. A találkozó küzdelmes volt, de a Honvéd jobban használta ki a helyzeteit. A szegedi csapat legutóbb szeptemberben aratott győzelmet a bajnokságban, ezúttal azonban sajnos nem sikerült felülkerekedni.

A mérkőzés a Tiszavirág Sportuszodában zajlott, ahol a szegedi szurkolók kitartóan buzdították kedvenceiket, de sajnos a harmadik negyed után a Honvéd biztosabb előnyt szerzett. Pörge és Leinweber két-két találata, valamint Sánta és Kürti egy-egy gólja is kevésnek bizonyult. A Honvédnál Hessels B. és Vadovics voltak a főszereplők, akik többször is betaláltak, míg Bencz és Ekler B. egy-egy alkalommal jártak túl a szegedi védelem eszén.

A visszavágóra holnap este kerül sor Budapesten, a Kőér utcai uszodában, ahol mindent megtesz a csapatunk, hogy ledolgozza a négygólos hátrányt. A Szegedi VE szurkolói reménykedhetnek, hogy a fiúk összeszedik magukat és sikerül egy bravúros fordítást produkálniuk. A BENU Magyar Kupa további küzdelmei még hátravannak, és nincs lehetetlen a sportban – egy jó teljesítmény fordulatot hozhat a párharcban.

Érdekességként érdemes tudni, hogy a vízilabda Magyar Kupát először 1923-ban rendezték meg, és azóta is az egyik legnívósabb hazai kupasorozat. A Szegedi VE többször is részt vett a sorozatban, ám az igazán nagy diadalok még váratnak magukra. Vajon idén sikerülhet? Holnap este kiderül!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb