Szegedi Arcok

Ezt jól kifőzték: döntőbe jutottak a szegedi Krúdy Iskola szakács oktatói a Magyarország Étele versenyen

Február 8-án rendezték meg a „Magyarország étele 2025.” szakácsverseny középdöntőjét, amin a szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskolában oktató Ujvári Tamás és Bajusz Attila is részt vettek, majd sikeresen a tavaszi döntőbe jutottak, és legközelebb Debrecenben bizonyíthatnak.

A KUNSÁG GASZTRONÓMIAI ÖRÖKSÉGE

A szegedi csapat nagy lelkesedéssel jelentkezett a Magyarország Étele versenyre. Elmondásuk alapján nemcsak szakmai kihívást, hanem lehetőséget is jelent, hogy bemutassák a kunsági hagyományok különleges ízvilágát. Fogásukat az alföldi rónák gazdag alapanyagai, a helyi termelők munkája, és a kunság gasztronómiai öröksége inspirálta. Kiemelték azt is, hogy céljaik közé tartozik a magyar gasztronómia értékeinek megőrzése és újragondolása. Továbbá bíznak abban is, hogy fogásukkal nemcsak ízletes élményt, hanem egy darabot is átadhatunk abból a szeretetből és büszkeségből, amelyet a kunsági konyha iránt érzünk.

A döntő április 26. és 27. között kerül megrendezésre a debreceni Szolnoki Campusban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb