A REÖK és DELIMO cukrászdák is csatlakoztak a Nemzetközi Gelato Dayhez, hétfőtől egy csokis-mogyorós fagyikülönlegesség hódít a két szegedi cukrászdában

Március 24-én, azaz jövő hétfőn érkezik a Nemzetközi Gelato Day, vagyis a Kézműves Fagylalt Európai Napja, amelyhez több száz cukrászda csatlakozott Európában. Magyarországról is akadtak jelentkezők, köztük van a két közismert kézműves cukrászdaműhely, a REÖK és a DELIMO is, így hétfőtől ők is árusíthatják majd a Gelato Day hivatalos fagylaltját, ami egy mogyorós-csokis finomság lesz az idei évben.
A szegedi REÖK és DELIMO cukrászdapáros is csatlakozott a március 24-én, azaz jövő hétfőn esedékes Gelato Dayhez, vagyis a Kézműves Fagylalt Európai Napjához. Ennek köszönhetően a Magyar Ede téren és az ÁRKÁD Szeged felső szintjén található két desszertműhely abban a megtiszteltetésben részesült, hogy ők maguk is elkészíthetik és árusíthatják majd az említett esemény hivatalos fagylaltját, ami természetesen évről-évre változik. Mint ahogyan Novák Ádámtól, a REÖK Cukrászda többszörösen díjnyertes mestercukrászától megtudtuk, az idei évben ez egy csokis-mogyorós fagylalt lesz. A hűsítő édesség alapját a csokoládé és a mogyoró adja, a fagylalt piemonti mogyoró szórással készül, de kerül rá még egy roppanós csokoládé réteg is, egy különleges, 72 százalékos venezuelai csokoládé krémnek köszönhetően, így áll össze az idei Gelato Day hivatalos fagylaltja. A hétfői start előtt el is ugrottunk a REÖK Kézműves Cukrászdába, ahol Novák Ádám mestercukrász meg is mutatta nekünk, hogyan készül az ínycsiklandó fagyi:
A videóban bemutatott, csokis-mogyorós fagylaltkülönlegességet tehát hétfőtől (március 24.) már árusítják is a REÖK és DELIMO Kézműves Cukrászdákban, amit itt találsz:
A REÖK Kézműves Cukrászdát itt találod:
Szeged, Magyar Ede tér 2.
a Delimo Cukrászdát pedig itt:
Árkád Szeged, Londoni körút 3.