Szegedi Arcok

Akikre büszkék lehetünk: elhozták az ezüstöt Szegedre a Krúdy Iskola szakács oktatói a Magyarország Étele versenyről

Április 26-án és 27-én Szolnokon, a Debreceni Egyetem Szolnoki Campusában
rendezték meg a „Magyarország étele 2025” szakácsverseny döntőjét. A Szegedi SZC
Krúdy Gyula Szakképző Iskolából Ujvári Tamás, és Bajusz Attila szakács oktatók indultak a megmérettetésen, ahol igen szép, ezüst fokozatú minősítést értek el!

A két pedagógustól megtudtuk, hogy a csapat nagy lelkesedéssel jelentkezett a Magyarország Étele versenyre, amely számukra nemcsak a szakmai kihívást, hanem lehetőséget is jelentett, hogy bemutassák a kunsági hagyományok különleges ízvilágát. Ebből fakadóan a versenyételük is a “Kunsángi Örökség” nevet kapta.

AZ ELKÉSZÜLT ÉTEL TISZTELETBEN TARTJA A TRADÍCIÓKAT, MÉGIS ÚJ, IZGALMAS ÉLMÉNYT NYÚJT

“Fogásunkat az alföldi rónák gazdag alapanyagai, a helyi termelők munkája, és a kunság gasztronómiai öröksége inspirálta. Célunk, hogy az Erős Pista, a pálinka és a liszt, mint kötelező elemek, a kunsági konyha esszenciájával ötvözve egy olyan modern fogásban öltsenek testet, amely tiszteletben tartja a tradíciókat, mégis új, izgalmas élményt nyújt. A csapatunk elkötelezett a magyar gasztronómia értékeinek megőrzése és újragondolása iránt, és örömmel osztozunk ebben a szenvedélyben a verseny résztvevőivel. Bízunk benne, hogy fogásunkkal nemcsak ízletes élményt, hanem egy darabot is átadhatunk abból a szeretetből és büszkeségből, amelyet a kunsági konyha iránt érzünk” – írta a Szeged365-nek a két versenyző.

HÁLÓBAN SÜLT RÓKAGOMBÁS BÁRÁNYGERINCFILÉ

Maga az étel hálóban sült rókagombás báránygerincfilé, juhtúróval töltött pikáns kölessajt ropogóssal, káposztás slambuccal töltött házi derelye, és póréhagymás fehérrépa krémmel volt. Kiemelték, hogy a Kunságra jellemző alapanyagok felhasználása volt a feladat, amelyeket be kellett építeni az elkészített ételbe. A verseny során kötelezően használandó anyag

  • a juh-, vagy bárányhús volt,
  • illetve a Naszálytej Zrt. Magic Milk Laktózmentes vaja,
  • és a Szatmári Malom lisztjei és malomipari termékei.

Sőt, a verseny során az ízesítéshez használandó kötelező alapanyagokat is előírtak nekik, mint például az Erős Pistát és a pálinkát.

Szívből gratulálunk az elismeréshez!!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb