Budán és Pesten már meghódította a szíveket – most Szegedre is megérkezett az Il BRUNO gelato!

Nemrég különleges, mediterrán hangulatú fagylaltozóra bukkantunk Szeged egyik legszebb utcájában, az Oskola utcában – és nem hagyhattuk szó nélkül. Az Il BRUNO nemcsak kiváló olasz gelatót kínál, hanem egy történetet is, amely Liguriából indult, majd Budán és Pesten át egészen a Tisza-partig vezetett. A tulajdonossal beszélgettünk, aki elárulta: Olaszországban tanulta meg a gelato készítés igazi művészetét, méghozzá nem mástól, mint Fabio Marconitól – az olasz kézműves fagylaltkultúra egyik meghatározó alakjától.
Most pedig végre Szeged is részese lehet annak az élménynek, amelyért Budapesten már sokan visszajárnak: szicíliai hagyomány és valódi minőség – Bruno szívével. Nem szoktunk ilyet írni, de most nem bírjuk magunkban tartani: sétáltunk a napsütéses Oskola utcában, és hirtelen egy új, még ismeretlen, de nagyon hívogató helyre bukkantunk. Az Il BRUNO fagylaltozó táblája alatt már mosolygós vendégek kanalazták a házi készítésű gelatót.
Természetesen nem mentünk el szó nélkül mellette – és milyen jól tettük!
Pár perccel később már a tulajdonossal beszélgettünk, aki elmesélte hogyan vezetett az útjuk egy kis olasz tengerparti városból egészen Szegedig. Történetük öt évvel ezelőtt kezdődött, amikor betársultak egy olasz család által vezetett, kis tengerparti gelateriához– a Gelateria Marconihoz –, ahol a minőség és a hagyomány mindig is alapvető értékek voltak. Fabio Marconi a gelato mesterség egyik legelhivatottabb képviselője, aki azóta is inspirálja a csapatot. Az ő tudása és szenvedélye alapozta meg azt, amit ma Il BRUNO-nak hívnak.
Budapesten nyitották meg első magyarországi fagylaltozójukat-melyet szeretett kutyájuk után Brunonak neveztek el, majd jött a második – most pedig egy új mérföldkőhöz értek: Szegedre is elhozták mindazt, amit az Il BRUNO jelent számunkra – a valódi olasz gelato élményét, figyelmes vendéglátást, és egy nyugodt, barátságos helyet, ahol jó lenni, nevetni, beszélgetni, kikapcsolódni.
Az igazán jó gelato elkészítése érzékeny egyensúlyt kíván a természetes alapanyagok, a hagyomány és a kreatív gondolkodás között. Nem véletlenül mondta a tulajdonos: „Mi nemcsak gelatót mérünk, hanem élményt is adunk a vendégeinknek.”
A hivatalos megnyitóra még egy kicsit várni kell, de a hely már látogatható – és a gelato… nos, egészen más, mint amit eddig megszoktunk. Nem túlzás azt mondani, hogy újfajta ízélményt jelent. Érthető a tulajdonos kijelentése: „ha egyszer valaki megkóstolja, vissza fog vágyni.”
Sokan nem tudják, hogy a „gelato” nem egyszerűen az olasz megfelelője a fagylaltnak, hanem egy egészen más világ. Más arányokkal készül, más a textúrája, és jóval koncentráltabb, tisztább ízélményt nyújt. Kevesebb zsírt, kevesebb levegőt, ugyanakkor több természetes alapanyagot tartalmaz. Ez adja a gelato különlegesen selymes textúráját és természetes, letisztult ízvilágát – ahogy azt az Il BRUNO-ban is megtapasztalhatjuk.
Most pedig jöjjön valami, ami még édesebbé teszi ezt a történetet: nyerj két “gelato medio”-t (összesen 6 adag krémes, olasz gelatót) az Il BRUNO-ban! Nincs más dolgod, mint megjelölni kommentben azt, akivel a legszívesebben fagyiznál a szegedi Il BRUNO-ban – és ha neked kedvez a szerencse, tiéd lehet a hat adag mennyei gelato! Három szerencsés nyertest sorsolunk ki, akik utalvány formájában vehetik át nyereményüket. Kattints a képre, és játssz velünk!

Hol találod meg őket?
6720 Szeged, Oskola utca 7.
Kövessétek őket itt: Facebook: Il Bruno Gelato
Instagram: @ilbrunogelato