Gasztro

Különleges, egyszeri és exkluzív: november 15-én Márton-napi libavacsora a szegedi Bistorantban – limitált helyek, asztalfoglalás ajánlott!

Ha november, akkor liba: a Bistorant az Oroszlán utcában exkluzív libavacsorát hirdet, amelynek minden részlete az élményről szól – tányéron, pohárban, hangulatban. A belvárosi borbár-étterem asztalai ilyenkor pillanatok alatt betelnek, ezért mutatjuk a foglalás útvonalát, a kapcsolatokat és az eseményoldalt. Ha szereted az ünnepi ízeket és a finom borokat, ez az este neked szól: elegáns, bensőséges, egyszeri – pontosan az, amit érdemes beírni a naptárba.

Az Oroszlán utca 8. alatt otthonra lelt Bistorant rendszeres vendég a Szeged365-ön: legutóbb a heti menüjüket mutattuk meg, szezonális, baráti árú fogásokkal és aznapi kedvencekkel. Ha lemaradtál, érdemes visszanézni – jó iránytű ahhoz, milyen hangulatra, belvárosi eleganciára és figyelmes szervizre számíthatsz most is. Letisztult ízek, könnyed vibe, gondosan összeállított tányérok – pontosan az a kombó, amiért érdemes azonnal asztalt foglalni.

A részletek és a friss tudnivalók a cikkben várnak, a foglaláshoz pedig két kényelmes út áll előtted: foglalásért kattints ide, vagy telefonálj a +36-30-9-686-686 számon, és a csapat pillanatok alatt rögzíti a helyed. A helyszín továbbra is Szeged közepe (6720 Szeged, Oroszlán utca 8.), ahol a Bistorant hozza a megszokott stílust: nagymama-trükkök mai köntösben, letisztult tálalás, harmonikus bor–étel párosítások. Ha társasággal jössz vagy speciális kéréseid vannak, jelezd bátran a telefonban – rugalmasan segítenek. Érdemes időben lépni, mert a legjobb asztalok gyorsan fogynak.

Márton-nap a tányéron öt tételben: vendégvárónak házi libamájpástétom aszalt szilvával, majd füstölt libamell érkezik mézes sütőtökkel, gránátalmával és birsalmasajttal. A leves egy tiszta, illatos liba consommé a nyakról főtt hússal, a főfogás pedig zsírjában konfitált, ropogós libacomb narancsos párolt lilakáposztával és tepertőmorzsás dödöllével. Végül gesztenye mousse rétesropogóssal, házi szederfagyival és barnacukorral égetett vörösszőlővel zárja az estet. A menüsorhoz gondosan válogatott borok társulnak: Sargasso Olaszrizling 2025, Pinot Noir Rosé 2024, Kadarka 2022, Mirage 2019 és Cabernet Franc 2020 – igazi, ünnepi harmónia egy estére.

Mitől különleges ez az este? A Márton-napi liba nemcsak finom, hanem hagyomány is: ilyenkor kerül elő az újbor, és az asztalra érkeznek a libából készült fogások – sok helyen rilette, ropogósan sült libacomb, selymes consommé vagy a végén csokis desszert zárásként. A Bistorant ilyenkor bensőséges, ünnepi tempóra vált: gyertyafény, koccintások, egy-egy pohár olyan bor, ami szépen öleli körbe a szaftos, aranyszínre sült libát.

Egy kis háttér, ami az élményhez is ad hozzá: a Márton-nap november 11-én van, és a legenda szerint Szent Márton egy libaólban próbált elbújni a püspökké választás elől, a gágogás azonban elárulta – innen a liba kiemelt szerepe. Régi szokás az „újbor köszöntése” is: aki ezen a napon libát és újbort kóstol, szerencsés és bőkezű évre számíthat.

És ez még csak a kezdet: november 29-én Gourmet BBQ & Whiskey kóstoló érkezik füstös, szaftos falatokkal és karakteres párlatokkal, december 5-én a Holdvölgy Experience hoz tokaji eleganciát egy exkluzív borvacsorán, december 19-én pedig az egri Nyolcas és Fia pincészet költözik az Oroszlán utcába különleges tételekkel. Három este, három hangulat – közös bennük, hogy mind teltházgyanús. Érdemes mielőbb lépni: jegyekért kattints ide, vagy foglalj telefonon, és biztosítsd a helyed az év végi Bistorant-sorozatra.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb