Gasztro

Belvárosi ízrobbanás Szegeden: ebéd, amiért megéri betérni – mutatjuk, mi vár Rád a héten a Bistorantban!

A belvárosban keresel gyors, finom és pénztárcabarát ebédet? A Bistorant heti menüje most is telitalálat: egy könnyed előétel, két melengető leves, négy különböző főétel a klasszikus csirkepaprikástól a ropogós rántott karfiolon át a szaftos fokhagymás pecsenyéig, végül két desszert. Helyben és elvitelre is kérheted hétfőtől péntekig 11–15 óráig. Mutatjuk tételesen a kínálatot, a foglalószámot és a menüoldalt is!

Az eheti választék már az előételnél mosolyt csal az arcodra: rántott camembert falatok áfonyalekvárral nyitja a sort, az a fajta roppanós–krémes falat, amitől az ebédidő rögtön ünneppé válik. A levesek között két íz: a lestyános húsgombócleves klasszikus, házias megoldás, míg a sárgaborsókrémleves sült debrecenivel krémes, selymes és jólesően füstös. Aki siet, az menüre komponálhat, aki ráér, az elüldögélhet a barátságos szerviz mellett – mindkét esetben biztos a „jóllakva, de nem nehezen” érzés.

A főételeknél négy biztos befutó közül választhatsz: a csirkepaprikás tejfölös galuskával gyerekkori kedvként kacsint vissza, a lasagne olasz komfort, amelyben a ropogós sajt rétege alatt illatos szósz lapul. A fokhagymás sertéssült párolt káposztával, pirított tallérburgonyával és pecsenyemártással az igazi szaftos, vasárnapi vonalat hozza hétköznapra, míg a rántott karfiol párolt rizzsel és tartármártással remek, könnyebb (és húsmentes) alternatíva. A végén jöhet a meggyes pite, vagy a túrós rétes ribizlikrémmel – ez utóbbi friss savanykássága szépen elvarrja a menüt.

Ha szereted a rendet a tányéron és a pénztárcádban is, az árak is barátiak: 2 fogás 2600 Ft, 3 fogás 3300 Ft, 4 fogás 4000 Ft, külön is rendelhetsz (előétel/leves/desszert 1200 Ft, főétel 2000 Ft). A heti menü hétfőtől péntekig 11–15 óráig elérhető, elvitelre is. A Bistorant a Klauzál tér szomszédságában, az Oroszlán utcában vár, így ebéd után egy gyors belvárosi sétára is marad időd.

Tudtad? A csirkepaprikás a 19. században vált országos kedvencévé, miután a fűszerpaprika világhódító útjára indult a Dél-Alföldről. A tejfölös selymesség és a paprikás szaft párosa lett az a „magyar íz”, amit mindenki felismer – nem véletlen, hogy a galuskával tálalt változat az egyik legnépszerűbb hétköznapi étel.

Menj a Bistorantba, válogass a fantasztikus fogások közül, vagy kérd elvitelre! Menü: https://www.bistorant.hu/hu/bistro-menu • Foglalás: +36 30 9 686 686 • Cím: Szeged, Oroszlán u. 8. Ott találkozunk!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb