Gasztro

Öt fogás, hat féle bor, belvárosi fények: december 19-én újra borélmény lesz Szegeden a Bistorantban

Ha egy estére kiszakadnál a karácsonyi pörgésből, van egy szívből ajánlott tippünk: december 19-én 18:00-kor a szegedi Bistorantban Nyolcas és Fia borvacsora érkezik, öt fogással és hat tétellel, kifejezetten azokra hangolva, akik szeretik, ha a bor és a konyha egymást emeli. A menü egzotikus vendégvárótól a vörösboros őzragulevesen át a konfitált marhaszegyig vezet, a végén tiramisus fináléval. Limitált helyek, 21 000 Ft/fő, érdemes azonnal foglalni!

Erős napjai vannak a Bistorantnak, nemrég Tokaj költözött a belvárosba, a Holdvölgy-estre pillanatok alatt megtelt a ház, és óriási visszhangja lett. Ha nem láttad, itt pótold:

A múltkori borvacsora után most ismét egy különleges estével készülnek nektek, így az ünnepek előtt még van lehetőségetek egy igazán nem mindennapi kikapcsolódásra: december 19-én 18:00-kor thai bazsalikomos labneh grillezett szőlővel, pirított szezámmal és rizsropogóssal indítanak, mellé 2018-as Narancsbort kóstolhattok, majd érkezik a lime-os körtével és rákkal töltött ravioli mézes vajmártással és friss kaporral, mellé Leányka 2020-at kóstolhattok. Ezt követően egy melengető vörösboros őzraguleves jön lestyános burgonyagombóccal és paprikás tejfölhabbal, mellé a 2017-es Merlotból és a 2020-as Szülőföldem Egri Bikavért kóstolhatjátok meg.

A főételnél konfitált marhaszegy érkezik kakaós karamellhagymakrémmel és hercegnőburgonyával, mellé Turán 2020-at kóstolhattok. A desszert egy igazi finálé: tiramisu kávés piskótával, kakaós ropogóssal, latte zselével és mascarponekrémmel, a pohárban Mámor Pinot Noir 2016.

Öt fogás, hat bor, 21 000 Ft/fő áron, ha kedvet kaptál, írd fel a naptáradba: 2025. december 19., péntek, 18:00. Helyszín: Szeged, Oroszlán utca 8, a Bistorant. Asztalt a +36 30 9 686 686 számon foglalhatsz, de ha úgy kényelmesebb, intézd online!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb