Szegedi Arcok

Szegedi tulajdonosai is voltak a Random Capital Zrt-nek, melyet a héten megvásárolt az Erste Befektetési ZRT.

A hazai tőzsdei kereskedési piac heti vezető híre, hogy az Erste Befektetési Zrt. megvásárolta a RANDOM CAPITAL Zrt-t. Az utóbbinak, mint megtudtuk, szegedi tulajdonosai is voltak. A szegedi Petykó Zoltán és felesége, Dr. Módra Szilvia cégei jelentős részt tudhattak magukénak a brókercégben. Az ügylet hátteréről Petykó Zoltánt kérdeztük.

„Mintegy nyolc éve, hogy Virág Ferenc Úr, a Random Capital társtulajdonos-alapítója megkeresett bennünket, hogy tőkeemeléssel szálljunk be a cégbe. 1990 óta tőzsdézek, sok brókercsapattal dolgoztam már, mint ügyfél” – magyarázta Petykó Zoltán, aki az ajánlatnál megnézte a RANDOM online kereskedési rendszerét és mint mondta, a legjobbnak találta a hazai piacon. Virág Ferenccel a nézeteik egységesek voltak:

– az ügyfél vagyonának védelme elsődleges szempont;

– lesz gazdasági világválság;

– az online kereskedésé a jövő;

– és az, hogy saját informatikai háttér kell.

„Így egymás tenyerébe csaptunk, társak lettünk” – mesélte a szegedi üzletember, aki elmondta, rendkívül büszkék arra, hogy a piacon a nagyon erős banki hátterű szereplőkkel versenyben tudtak maradni (Erste, OTP, Raiffeisen, CIB stb.), folyamatosan növekedve, egyre jobb eredményt elérve.

22.000 ÉRTÉKPAPÍRSZÁMLA, 70 MILLIÁRD FORINTNYI ÜGYFÉLVAGYON – KINŐTTE MAGÁT A RANDOM ZRT.

A további növekedés, új termékek bevezetése, fejlesztések szükségessé tették a tulajdonosi struktúra megváltoztatását. „22000 értékpapírszámla, 70 milliárd forintnyi ügyfélvagyon kezelése mellett a szolgáltatások fejlesztése, termékkör bővítése miatt a legkedvezőbb lépés, hogy az Erste megvásárolta a RANDOM Zrt-t. Az online kereskedési piac legnagyobb szolgáltatója egyben kiemelt banki termékeivel is a RANDOM ügyfelek rendelkezésére áll” – nyilatkozta portálunknak Petykó Zoltán.

VADONATÚJ SPORTKÖZPONT INDUL SZEGEDEN

Arra a kérdésre, hogy mit terveznek a sok százmilliós bevételből Szegeden elkölteni, Petykó Zoltán elmondta, hogy januárban megvásárolták a Horgosi út 8. szám alatti sportközpontot. „Itt folyamatos működés mellett felújítjuk a két szabadtéri és a két fedett teniszpályát és a három squash pályát ősszel. A klubház felújítása már zajlik A squash egyesületben a magas szintű képzést igazolja, hogy   ifjúsági válogatott versenyzőket neveltek” – mondta.

Mint kifejtette, egy sport –és klubközpontot szeretnénk kialakítani, ahol a család minden tagja egyszerre tud kikapcsolódni zöld környezetben. Ezen felül tőzsdei klubot működtetnek majd,  üzletember fórumokat tartanak, a helyszín divatbemutatók, előadások, céges rendezvények tökéletes helyszínhe lehet.

Petykó Zoltán az nyilatkozta, Szegeden ezen kívül ipari parki – és egyéb ingatlan fejlesztésben gondolkodnak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb