Sport

Egy pillanatig nem volt kérdés: a szegedi Pádár Nikolett ismét ifjúsági Európa-bajnok lett 200 méter gyorson

Zseniálisan indult a második nap a magyarok számára a bukaresti junior úszó Európa-bajnokságon: húsz perc leforgása alatt betakarítottak egy aranyérmet – a szegedi Pádár Nikoletta védte meg címét 200 gyorson –, majd a két ötven hátas döntőben előbb Komoróczy Lora lett második, Székely Áron pedig harmadik, és közte még Mészáros Dániel is szállított egy 4. helyet 200 gyorson – olvasható a Magyar Úszó Szövetség honlapján.

Mint írják, Pádár Nikolett a juniorok között körülbelül olyan „játékerőt” képvisel 200 gyorson, mint Milák Kristóf 200 pillangón (mondjuk ő egy jóval magasabb kategóriában) – azaz ebben a korosztályban egy pillanatig nem kérdés, hogy utcahosszal jobb a többieknél, és ezt most is bebizonyította: 1.17 másodpercet vert az olasz Giulia Vetranóra a második nap első döntőjében.

MAGABIZTOSSÁGGAL UGROTT A VÍZBE A SZEGEDI SPORTOLÓ

„Igazából számítottam arra, hogy sokkal fogok nyerni, igyekeztem az órával versenyezni, egyéni csúcsot úszni, de kicsit elmaradtam tőle. Azért ezt most nem annyira bánom, mert sikerült megnyernem, és most nagyon boldog vagyok. Igazából az nagyon jó érzés, hogy az ember nyugodtan oda tud állni, magabiztos, és aztán mindent úgy is csinál, ahogy eltervezi” – nyilatkozta a HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet sportolója.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb