Mindenmás

Szeged bronzérmes lett! A megyei jogú városok között, az online kitöltött népszámlálási ívek rangsorában!

Gratulálunk Nektek, nagyon jól csináltuk. Jó gyorsan kitöltöttük online a népszámlálási íveket. Az MTI közleményéből az is kiderül, sokan hagyták utolsó pillanatra a kitöltést. Aki nem tette online, már nem is teheti. Mutatjuk a részleteket.

Kezdjük a legfontosabb dicsőséggel, itt a sorrend:

  • Érd lett az első, innen érkezett be a legtöbb kitöltött kérdőív
  • Székesfehérvár az ezüstérmes
  • Szeged pedig ott van a dobogón, alig lemaradva az első kettőtől

Szerda délelőtt 10:00 óráig lehetett online kitölteni, aki nem tette erről az opcióról lemaradt. Mit lehet tenni? Mutatjuk:

Első és legfontosabb, várni kell a számlálóbiztosokat: jó hír, hogy a számlálóbiztosok hétköznap és hétvégén is dolgoznak. Ha számlálóbiztos nem találja otthon a lakókat a postaládában hagy egy papír értesítőt, megjelölve rajta a következő felkeresési kísérlet időpontját, valamint a telefonos elérhetőségét, amely telefonszámon lehet időpontot egyeztetni a számlálóbiztossal, aki legközelebb akkor megy ki az adott lakcímre, amikor az biztosan megfelel az ott élőknek.

Reméljük nem lesznek csalók, de érdemes felkészülni: figyelj oda, minden számlálóbiztosnak saját, névre szóló, egyedi azonosítószámmal rendelkező számlálóbiztosi igazolványa van, amely a személyi igazolvánnyal, útlevéllel vagy jogosítvánnyal együtt érvényes. Amikor a számlálóbiztos felkeresi az adott lakcímet, fel kell mutatnia a számlálóbiztosi igazolványát. A számlálóbiztos személyéről pedig a népszámlálás teljes időszakában működő, ingyenesen hívható információs telefonszámon (+36-80-080-143) lehet érdeklődni a felkeresett háztartás lakcímét megadva.

Azok, akik a szerdán zárult online adatszolgáltatási időszakban nem tettek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek, és a számlálóbiztosoknak sem sikerül elérniük a november 20-ig tartó összeírói időszakban, pótösszeíráson november 21. és 28. között, a települési jegyzőt felkeresve tölthetik ki a népszámlálási kérdőívet – tájékoztatta a Szeged365-öt a KSH.

FONTOS: Hangsúlyozták, már csak a számlálóbiztosok segítségével lehet kitölteni a kérdőívet október 20. és november 20. között.

FONTOS 2.0: A válaszadás a népszámlálásról szóló törvény értelmében kötelező

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb