Közélet

Nettó 200 ezer forintos fizetés kiegészítést kapnak a MÁV csoportnál dolgozók Lázár Jánostól, mert az irdatlan hőségben is keményen melóztak

“Az elmúlt hetek bizonyították, hogy tud olyan meleg lenni, amit nem bírnak a sínek, a mozdonyok és a járművek. De az elmúlt hetek azt is megmutatták, hogy nincs az a kánikula, amit a MÁV-os kollégák ne bírnának ki” – így kezdte Lázár János miniszter a hétfő reggeli posztját, mely szerint a kemény munka megbecsüléseként most 33 ezer MÁV csoportnál dolgozó 200 ezer forintos, egyszeri, SZÉP-kártyára utalt összeget kap köszönetként.

“Szeretném ha tudnák, hogy a teljes vasúti és autóbuszos közlekedés megújítása mellett – amelyet egy 10 éves fejlesztési program keretében megkezdtünk – most is hálásak vagyunk a kitartásukért. Mozdony- és buszvezetők, jegyvizsgálók, pályamunkások, forgalmisták, karbantartók és szerelők – a MÁV csoport fizikai munkát végző munkatársai, akik forróság ide, lepusztult géppark oda, mégis mozgásban tartják az országot” – hangsúlyozta Lázár János, majd hozzátette, hogy ennek a több mint 33 ezer kollégának a kiváló munkájukért járó fizetésüket kiegészítve, augusztus 15-ig, nettó 200 ezer forint, egyszeri, SZÉP-kártyára utalt összeggel szeretnének köszönetet mondani.

RENDKÍVÜLI INTÉZKEDÉS, AMI NEM MEGOLDÁS

“Ez egy rendkívüli intézkedés, ami persze nem a megoldás. A valódi és tartós megoldás a 10 éves vasútfejlesztési stratégia végrehajtása, amitől jobb lesz az utasnak és jobb a MÁV-osoknak. Ezt a munkát is elvégezzük! Augusztusban tehát fizetés kiegészítés a MÁV-nál, és nagy bejelentések a minisztériumban. Sínre tesszük a dolgokat” – zárta sorait Lázár.

BEOLVAD A VOLÁN A MÁV-BA

“Olvasom itt-ott, hogy a régi volános világ temeti a céget. Pedig csak rendet teszünk” – írta Lázár János a Facebookon, miután kiderült: megszűnik a Volánbusz januártól, és teljesen beolvad a MÁV-ba. Az építési és közlekedési miniszter közölte, az integrációs folyamat nem most, hanem 10 éve kezdődött, a Volánbusznak a MÁV-ba történő beolvasztásával csak pont kerül a végére.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is! Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb