Sport

Olimpia: Milák Kristóf az egész mezőny legjobb idejével jutott be a középdöntőbe, de jól kezdtek a magyar dzsúdósok is – mutatjuk a mai eddigi magyar eredményeket

A magyar csapat tagjai kedden hat sportágban versenyeznek, és a mai nap eddig jól indult nekik Párizsban. Ungvári Attila győzelemmel kezdett a párizsi olimpia cselgáncstornáján, Milák Kristóf pedig akkorát úszott, hogy leesett az állunk. Pétervári-Molnár Bendegúz a negyedik helyen ért célba futamában a férfi egypárevezősök keddi negyeddöntőjében.

A 81 kilogrammos Ungvári Attila győzelemmel kezdett a párizsi olimpia cselgáncstornáján. Aranyponttal, egy belső horogdobásra kapott vazaarival győzte le kazah ellenfelét, Abilajhan Zsubanazart. A 63 kilogrammos Özbas Szofi is megnyerte első mérkőzését kedden a párizsi olimpia cselgáncstornáján. Ő az Európa-bajnok cseh Renata Zachovát győzte le egy belső combdobásra kapott vazaarival.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

MILÁK A LEGJOBB IDŐVEL KERÜLT BE A KÖZÉPDÖNTŐBE

A Telex azt írja összefoglalójában, hogy az olimpia keddi versenynapján bemutatkozott a 200 pillangón címvédő Milák Kristóf is. A harmadik előfutamban kapott helyet, féltávnál 53,45-tel vezetett, és a második százon sem volt igazi ellenfele: az egész mezőny legjobb idejével, 1:53,92-vel jutott be a középdöntőbe. A 16. helyen, 1:54.54-es egyéni csúccsal Márton Richárd is bejutott a középdöntőbe 200 pillangón. 100 gyorson Németh Nándor megszorongatta a kétszázon győztes román David Popovicit, csupán egy századdal maradt el tőle. Németh 47,93-as ideje az összesítésben a negyedik legjobb.

PÉTERVÁRI-MOLNÁR BENDEGÚZ A C/D ELŐDÖNTŐBEN FOLYTATJA

Az olimpia egyetlen magyar evezőse, Pétervári-Molnár Bendegúz a negyedik helyen ért célba futamában a férfi egypárevezősök keddi negyeddöntőjében, ezzel nem jutott be a 12 közé, így a C/D elődöntőben folytatja szereplését, és a legjobb esetben 13. lehet – írta az MTI. Pétervári-Molnár jól jött el a rajtból, de 500 méternél már csak hatodik volt. Féltávnál is ebben a pozícióban haladt, a mellette evező szlovén riválisával tartotta a lépést, illetve az elején nagyon gyors kubai kezdett visszacsúszni. Az utolsó ötszázon két riválisát megelőzte, de az élen haladó hármas nagyon messze volt. Holland, horvát, görög sorrend alakult ki az első három helyen. Simon van Dorp 6:49.96 perccel végzett az élen, Pétervári-Molnár 7:05.04-gyel végzett. Pétervári-Molnár – aki Rio de Janeiróban 14., Tokióban 10. volt – legközelebb szerdán versenyez, akkor derül ki, hogy a C vagy a D döntőben fejezi be szereplését.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb