Szegedi Arcok

Napi pofátlan parkolás Szegeden: hagyd az autót a járda közepén, a babakocsit és a kerekesszéket meg majd áttoljuk a tetején

Épp az imént írtuk meg, hogy emelték a közlekedési bírságokat, a mobilozás és a rossz helyen parkolás is drágább lett, erre mi tárul a szemünk elé? Egy pofátlanul parkoló autós, aki a Mars térnél állt meg kocsijával, amivel egy baj van: a parkoló helyett a járdán hagyta a járgányát.

“Ha nincs hely a parkolóban, akkor parkolj a járda közepén (napi rendszerességgel)… Babakocsit, kerekesszéket, biciklit meg majd a tetején toljuk át?” – írta egy tag a Szeged365 társalgó csoportunkban pénteken, amikor arra lett figyelmes, hogy egy delikvens – ezek szerint ismét – a gyalogosoknak fenntartott helyen “felejtette” a járművét. Íme:

Fotó: Pető Csaba/Szeged365 társalgó.

EMELTÉK A BÍRSÁGOKAT

Tuti nem jár jól a fent is említett autós, ha a zsaruk nyakon csípik, hiszen augusztus elsejétől emelték a bírságokat. Aki megáll ott, ahol ezt tábla tiltja, 15 600 és 32 200 forint közötti összegnek inthet búcsút. A jogosulatlan várakozás mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyen drasztikus költségekbe kerül, legalább 65 ezer forintot szabhatnak ki az ilyen járművezetőkre, de akár 156 ezer forintnak is búcsút inthetnek. Amennyiben valaki kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áll meg, az immár 39 600 és 78 ezer forint közötti bírságot kaphat. Autóúton, autópályán történő megállásért 32 500 és 65 000 forintos csekket adhatnak a rendőrök.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb