Sport

Aranytussal győzött a magyar férfi párbajtőrcsapat a japánok ellen!

Történelmi győzelmet aratott a magyar férfi párbajtőrcsapat a párizsi olimpián! Siklósi Gergely, Koch Máté, Andrásfi Tibor és Nagy Dávid fantasztikus teljesítménnyel, 26:25-re verték Japánt az aranytussal záruló döntőben.

Az egész ország büszke lehet: a magyar férfi párbajtőrcsapat 50 év után újra olimpiai bajnok lett! A Párizs 2024 olimpián Siklósi Gergely, Koch Máté, Andrásfi Tibor és Nagy Dávid hihetetlen küzdelemben, 26:25-re győzték le Japánt az aranytussal végződő döntőben. A világbajnok és a kétszeres olimpiai bajnok csatája végig izgalmas és feszült pillanatokat tartogatott, amelynek végén a magyar csapat került ki győztesen.

Az utolsó asszókban Nagy Dávid és Jamada Maszaru párharcában Nagy egy lenyűgöző támadássorozattal tartotta meg a magyar csapat előnyét, majd a 8. asszó után 20:18-as állásnál zárult. Az előző asszók is szorosak voltak: Koch Máté és Komata Akira küzdelme szintén szoros végeredményt hozott, 17:16-ra vezetett Magyarország.

Az utolsó előtti asszóban Siklósi Gergely és Kano Koki összecsapása hozta a döntő pillanatokat. Kano két gyors találattal kiegyenlített, de Siklósi rendíthetetlen maradt, és együttes találatok után 23:21-re húzott el. A japánok mindent beleadtak, hogy visszavegyék a vezetést, de Siklósi hidegvérrel és tökéletes technikával adta az utolsó aranytust.

Több, mint 50 évvel ezelőtt nyert legutóbb olimpiai aranyat a magyar férfi párbajtőrcsapat. Gratulálunk a fiúknak, akik ezzel a fantasztikus teljesítménnyel újra beírták magukat a történelemkönyvekbe!

Érdekesség, hogy a párbajtőr története az 1800-as évek közepére nyúlik vissza, amikor a fegyvernem a hadseregek kiképzésében is fontos szerepet kapott. A modern olimpiai játékokon már 1900 óta szerepel, és azóta is az egyik legizgalmasabb és legnagyobb koncentrációt igénylő sportág.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb