MindenmásVideo365

Izgalmasra sikeredett a 27. ÁGOTA® Táborban a labdarúgó-bajnokság! A foci összekovácsolja a gyermekeket

A vér szerinti családját nélkülözve élő fiataloknak rendezett 27. ÁGOTA® Tábor egyedülálló nyári program, mert lakásotthonokban és nevelőszülői családokban élő fiataloknak nyújt 10 napos táborozási lehetőséget. A lenyűgözően színes és változatos programkínálata miatt is kiemelkedik más táborok közül, többek között helyet kapott benne egy izgalmas labdarúgó-bajnokság is.

Idén 800 fiatalnak tartogatott ez a különleges tábor izgalmas pillanatokat. Az élményprogramok mellett színes sportolási lehetőségeket is kínáltak számukra. A tíz nap alatt az egyéni- és a csapatsportokban is kipróbálhatták magukat a táborozók, hiszen várta őket a csocsó-, asztalitenisz- és a szkanderbajnokság, és többek között még a grapplinggel is megismerkedtek.

A foci nemcsak a világ legnépszerűbb sportága, hanem az ÁGOTA Közösség gyermekeinek nagy kedvence is, így a táborban két helyszínen is folyamatosan zajlottak a mérkőzések. A pálya széle a szurkoló fiatalok és önkéntesek hangjától volt hangos, ugyanis a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiúk és lányok a legnagyobb elhivatottsággal küzdöttek a döntőbe jutásért. A legjobbak pedig a dobogó legfelső fokára állhattak.

Igaz Boglárka Csanádpalotáról érkezett táborozni, nagy lelkesedéssel vett részt a sporteseményeken, így a focibajnokságon is csapatával. – Igazából nagy jó volt, próbáltam odafigyelni mindenkire, hogy hova rúgják a labdát – mesélte Boglárka. Fodor Armandó még Boglárkától is messzebbről, Komárom-Esztergom vármegyéből utazott Bács-Kiskun vármegyébe, ÁGOTA Falvára az ágotásokhoz táborozni. A focibajnokság őt is sok jó élménnyel töltötte fel. – Nagyon jó a csapatunk, összetartunk, sajnos nem jutottunk tovább, de azért nem volt nagy szomorúság, mert szerintem jól játszottunk, és az összhang az megvolt –fogalmazott Armandó.

Forrás: ÁGOTA Közösség

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb