Szegedi Arcok

Elképesztő szegedi összefogás: 800 ezer forint gyűlt össze a szolnoki kalandparkban bántalmazott kisfiúnak, aki csodás két napot tölthetett városunkban egy helyi vállalkozónak köszönhetően

Voltak strandon, moziban, játszóházban, de még fodrásznál is, mindenhol, ahova Roli csak el szeretett volna menni. A szolnoki kalandparkban bántalmazott kisfiú, és anyukája, Judit, egy szegedi vállalkozó, Jakab Gusztáv nagylelkű felajánlásának köszönhetően teljesen ingyen tölthetett el két csodás napot városunkban, ahonnan megannyi élménnyel gazdagodva térhettek haza. S ez még nem minden, a kisfiúnak Jakab Gusztáv gyűjtést is indított, s mint elárulta, Judit és Roli hazafelé már úgy szállhattak be az autóba, hogy a számlájukra megérkezett a szegediek elképesztő összefogásából befolyt teljes összeg, pontosan 800 ezer forint! Az itt töltött élménydús időről Jakab Gusztávval beszélgettünk.

Pontosan egy hete érkezett meg Szegedre Judit és kisfia Roli. Ő az a gyermek, akit pár hete a szolnoki kalandparkban úgy felrúgott az őt kísérő felnőtt, hogy a kisfiú a levegőben megpördülve a fejére esett. Mint korábban megírtuk, Jakab Gusztáv, szegedi vállalkozót, a Garden Bistro & Beach és Lapos Beach tulajdonosát, a Kétlábon vagy Kétkeréken a Gyermekklinikáért jótékonysági futás egyik megálmodóját annyira megérintette, ami Rolival történt, hogy felajánlott a gyermeknek és édesanyjának egy hosszú hétvégét Szegeden, szállással és teljes ellátással, mindezt teljesen a saját költségére.

ROLI LEGNAGYOBB VÁGYA A STRANDOLÁS VOLT

Igazán élménydús két napot tölthetett el Roli és anyukája Judit Szegeden. A két nap alatt Jakab Guszti mindenhova elkísérte a családot, s azon volt, hogy a kisfiú valamennyi kívánságát valóra váltsa. Így Roli kívánságára voltak játszóházban, moziban, fodrásznál, éttermekben reggeliztek és ebédeltek, de ami a kisfiúnak a legnagyobb vágya volt, elmentek strandolni is, méghozzá a csodálatos tengerpartot idéző Lapos Beach-re.

MEGHATÓ VOLT AZ A SZERETET, AMI ROLIT ÖVEZTE

Nagyon megható volt az a szeretet, ami Rolit övezte az itt töltött idő alatt: a szegedi Barber Shop borbélyai, amikor megtudták, hogy kis vendégük nem más, mint Roli, ingyenes hajvágást ajánlottak fel neki, Jakab Guszti pedig saját otthonában is vendégül látta egy reggelire az édesanyát és kisfiát, méghozzá Roli kérésére bundáskenyérrel és tejbegrízzel várta őket.

ÖSSZESEN 800 EZER FORINT GYŰLT ÖSSZE A KISFIÚNAK, VOLT OLYAN SZEGEDI VÁLLALKOZÁS, MELY EGYMAGA 300 EZER FORINTOT UTALT A JÓ ÜGY ÉRDEKÉBEN

A legnagyobb meglepetés azonban az anyuka számára az az elképesztő összefogás volt, amit a szegediek az irányukba mutattak. Összesen ugyanis, a Rolinak kezdeményezett gyűjtésen 800 ezer forint jött össze a kisfiú számára. Mint korábbi interjúnkban az édesanya elárulta, ebből először biztosan a kisfiú éppen esedékes fogászati kezelését fogják finanszírozni. “El se akarta hinni az anyuka, hogy van ilyen. Nagyon hálás vagyok azoknak, akik támogatták a kezdeményezést” – mondta el Jakab Guszti. Mint hozzátette, szegedi cégek is a jó ügy mellé álltak: a KöltözzMa csapata például kereken 300 ezer forinttal támogatta a kisfiút és édesanyját.

JAKAB GUSZTI A JÖVŐBEN IS TÁMOGATÁSÁRÓL BIZTOSÍTOTTA JUDITOT ÉS ROLIT

A szegedi vállalkozó elmondta, megható volt látni, hogy az édesanya milyen szépen neveli a kisfiát. Meg is beszélték, hogy a jövőben is tartják a kapcsolatot, s Jakab Guszti a továbbiakban is támogatásáról biztosította az édesanyát, hozzá bámikor fordulhatnak, ha segítségre lenne szükségük. Emellett természetesen vissza is várja őket Szegedre, ha Judit és Roli megismételnék városunkban az élményekkel teli kalandjukat.

ÍGY ÉREZTE ROLI MAGÁT SZEGEDEN

Itt jártukkor mi is találkoztunk Rolival és édesanyjával, Judittal. Videónkban vissza tudod nézni, hogyan érezték magukat.

Operatőr: Magyar Andor

A képeket köszönjük szépen Jakab Gusztinak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb