Mindenmás

Durva délután, Szegeden: legalább 4 autó tört össze az M5-ösön, kigyulladt a kiserdő a Bika-tónál

Durván indult a hétvége a Napfény Városában, és a jelek szerint a folytatás sem volt egyszerű. Szombatra virradóan egy gyorsulási versenyből lett hatalmas baleset a Hosszú utcában, napközben pedig non-stop vonultak a szegedi tűzoltók, rendőrök. Cikkünkben a mai délután fontosabb, katasztrófavédelmi eseményeit gyűjtöttük össze.

Mint a Szeged365 olvasóitól és a hatóságoktól megtudtuk,

  • délután háromnegyed 5 előtt a Kis-Baktói út mellett lévő töltéshez vonultak a tűzoltók, miután lángra kapott az avar,
  • pár perccel később a Bika-tóhoz kellett kimenniük, itt az erdő aljnövényzete gyulladt ki,
  • fél 6 előtt pedig az M43-as autópálya 47-es lehajtójánál észleltek tüzet, itt is a tarló égett.
  • Baleset is történt, délután 5 és 6 között két gépkocsi ütközött össze az M5-ös autópálya 94-es kilométerszelvényénél, Kecskemét térségében, a Szeged felé vezető irányban. A katasztrófavédelemtől úgy tudjuk, a balesetben további két jármű is érintetté vált. A kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik autót, majd megkezdték a forgalmi akadály megszüntetését az érintett pályaszakaszon.

A helyszínelés cikkünk megírásának perceire már befejeződött, azonban az Útinformtól úgy tudjuk, más akadály is van az M5-ösön: jelenleg (19:39) a Budapest felé vezető oldalon, Inárcs térségében, a kiépített terelésben egy műszaki hibás jármű foglalja el a külső sávot. A 37-es km-nél lassulásra, kisebb torlódásra kell számítani.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb