Sport

A párizsi olimpiai láng elaludt, de a paralimpiáé még csak most kezd izzani: letették az esküt a magyar csapat tagjai

Ugyan a párizsi olimpiai láng elaludt, de a paralimpiáé még csak most kezd izzani: ma letették az esküt a Magyar Paralimpiai Csapat tagjai, tudatta a Magyar Paralimpiai Csapat közösségi oldalán.

“EGYÜTT, ERŐSEBBEN MINT VALAHA”

Letették az esküt kedden az augusztus 28-án kezdődő és szeptember 8-ig tartó párizsi paralimpián versenyző magyar csapat tagjai. A budapesti Eiffel Műhelyházban tartott ünnepségen Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke azt kívánta a paralimpikonoknak, hogy minden váljon valóra abból, ami a fogadalmukban van. “Legyetek olyan büszkék arra, amik vagytok, és arra, amit tesztek, mint amilyen büszkék mi vagyunk rátok! Együtt, erősebben mint valaha!” – zárta beszédét.

39-EN VESZNEK RÉSZT A MAGYAR SPORTOLÓINK KÖZÜL A PARALIMPIÁN

Az eskütételnél a sportolók részéről a hetedik paralimpiájára készülő vívó, Krajnyák Zsuzsanna és az újonc sportlövő, Rescsik Csaba, a trénerek képviseletében Karnok Marcell para kajak-kenu edző, a hivatalos személyek nevében pedig Karakas Hedvig, a Látássérültek Nemzetközi Sportszövetségének sportbizottsági tagja mondta az eskü szövegét. A fogyatékkal élők seregszemléjén 39 fős magyar sportolói delegáció vesz részt. A csapat zászlaját az ötödik paralimpiáján szereplő úszó, Illés Fanni viszi majd a megnyitón.

TÖBB SZEGEDI BAJNOKNAK IS SZURKOLHATUNK A PARALIMPIÁN

Hazánk 39 indulási jogot szerzett a soron következő XVII. Paralimpiai Játékokra, amelyet 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között rendeznek meg a francia fővárosban, írta a Magyar Paralimpiai Bizottság. Büszkeségünkre több szegedi bajnok is megméretteti magát a világeseményen, az alábbiakban mutatjuk, kik ők.

BOLDIZSÁR DALMA, VARGA KATALIN ÉS SUBA RÓBERT IS KVÓTÁT SZERZETT A PÁRIZSI PARALIMPIÁRA

A páriszi paralimpián több szegedi versenyző is megméretteti magát: a kajak-kenusok közül a Szegedi Vízisport Egyesület bajnokainak:

  • Varga Katalinnak,
  • Boldizsár Dalmának
  • és Suba Róbertnek is szurkolhatunk az ötkarikás játékokon.

MOCSÁRI BENCE PARATRIATLONISTA IS OTT LESZ

A Nemzetközi Triatlon Szövetség tájékoztatása alapján Magyarország újabb kvótával gazdagodott a párizsi paralimpiára, ezt a PTS5-ös kategóriában a szegedi születésű Mocsári Bence, a Titán Triatlon Club többszörös magyar bajnoka szerezte meg.

KVÓTÁT SZERZETT A BIACSI IKERPÁR IS PARA-ATLÉTIKÁBAN

Biacsi Ilona 1985-ben született ikertesvérével, Biacsi Bernadettel. Már általános iskolában felfedezték sporttehetségét, így több atlétikai versenyen és diákolimpián indult testvérével. Nagyon sok kiemelkedő eredményt szerzett az évek során mind hazai, mind nemzetközi versenyeken, egy példa ezek közül a 2016-os Paralimpián 1500 m-en szerzett 2. helyezése.

Biacsi Bernadettnek testvérével óriási álmuk volt a Paralimpiára való kijutás, ami először 2012-ben sikerült is, ahol Bernadett 4. helyen végzett 1500m síkfutásban. Azóta minden Paralimpián részt vettek, kiemelkedő teljesítményekkel. Mai napig kiváló eredményeket szerez, mind hazai, mind nemzetközi versenyeken egyaránt.

MAJOR ENDRE, SZEGEDI ASZTALITENISZEZŐ IS OTT LESZ

Major Endre 1969-ben született Szegeden, egy autóbaleset következtében került kerekesszékbe. Eleinte úszott, majd 8 évvel ezelőtt felkereste Szabó Brigitta edzőt, aki azóta is segíti asztaliteniszezői karrierjét. Jelenleg S1-es sérültségi kategóriában indul a versenyeken. 2016-ban és 2021-ben is képviselte hazánkat a paralimpián. 2023-ban megynerte az Európa bajnokságot, ezzel a 2024-es párizsi Paralimpiára is kvalifikálta magát, írta a Magyar Paralimpiai Bizottság.

A Paralimpiai Játékok magyar versenyzőit IDE kattintva találod, sportágak szerinti lebontásban. További infókat a szegedi bajnokokról az alábbi cikkünkben találsz:

Hajrá Szeged, hajrá Magyarország! Nagyon szurkolunk Nektek!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb