Szegedi Arcok

Micsoda teljesítmény! Pályacsúccsal, a verseny történetének legjobb idejével lett országos bajnok az eXtremeMan triatlonverseny szegedi győztese – exkluzív interjú Badar Gergővel!

Elképesztően büszkék vagyunk! Badar Gergő, letarolta a mezőnyt az eXtremeMan hosszútávú triatlonversenyen. A szegedi triatlonistának nem csupán az országos bajnoki címet sikerült elhoznia, győzelmét megkoronázta azzal, hogy pályacsúccsal végzett a nagyatádi versenyen, nála jobb időt még senki nem teljesített a megmérettetés 35 éves történetében. És ez még nem minden, még egy bringás szakasz rekordot is sikerült felállítania. A versenyről, élményeiről és a következő kihívásról Gergővel beszélgettünk.

AZ EDDIGI LEGJOBB IDŐ A VERSENY TÖRTÉNETÉBEN

8 óra 3 perc és 5 másodperc: ennyi idő alatt teljesítette Badar Gergő, szegedi triatlonista az eXtremeMan hosszútávú triatlonverseny 226 kilométeres távját, -ami 3,8 kilométer úszásból, 180 kilométer bringázásból és 42,195 kilométer futásból áll-, ezzel pályacsúcsot állított fel, ami az eddigi legjobb teljesítmény a verseny 35 éves történetében. Egészen elképesztő eredményével a második helyezettnél 55 perccel korábban ért célba. Ráadásul még egy bringás szakasz rekordot is sikerült felállítania: 4 óra, 13 perc és 13 másodperc alatt tekerte le a távot, ezzel megdöntve az eddigi csúcstartó 4 óra 14 perces rekordot.

MOST MÁR RÖVID-KÖZÉP ÉS HOSSZÚTÁVON IS ORSZÁGOS BAJNOK

“Elég nyugodtan álltam a rajthoz. Egyetlen célom volt, hogy megnyerjem. Erre az évre azt tűztem ki magam elé, hogy rövid-közép és hosszútávon is én legyek az országos bajnok. Ezzel a versennyel sikerült ezt elérnem. Az úszás nagyon jól ment, háromszáz méter után már az élén úsztam a sornak. Ezt a szakaszt 53:01-es idővel teljesítettem. Azután a bringán is nagyon hamar átvettem a vezetést. A futás során úgy éreztem, már nem vagyok olyan friss, és nem is éreztem magamban azt a kirobbanó erőt, amit a triatlon versenyeken szoktam, de azért tudtam tartani egy elég jó tempót. Így 2 óra 51 percet futottam a maraton részén, és így jött össze a 8 óra 3 perc és 5 másodperces idő” – idézte fel Gergő.

KIHÍVÁSBÓL NEM LESZ HIÁNY AZ ÉV TOVÁBBI RÉSZÉBEN SEM

A fantasztikus teljesítmény után sincs megállás Gergő számára, pár nap pihenő után újra belevágott az úszó-futó-kerékpár edzésekbe és a konditermi felkészülésbe a szegedi Global Fitness kiváló instruktorával, Lázár Edina személyi edzővel, akivel már összeszokott csapatot alkotnak, két éve együtt készülnek valamennyi versenyre. A következő megmérettetés nem is várat sokat magára, Gergő augusztus 31-én Ausztriában, Podersdorfban indul egy középtávú versenyen, majd október elején Barcelonában, egy hivatalos ironman világkupán áll rajthoz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb