Szegedi ArcokVideo365

Zöld, mint a pisztácia, piros, mint a málna és elegáns, mint a rózsa: megkóstoltuk a Reök Cukrászda díjnyertes tortáját

Egészen elképesztő teljesítménnyel térhetett vissza Szegedre a Reök és Delimo Cukrászdák különítménye a legrangosabb hazai cukrászati versenyről, ahol a dobogó mindhárom fokára felállhattak. A szegediek Zöldmálna nevű tortája az első, a Fűszeres Vilmos pedig a második helyet szerezte meg a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen, míg Fekete Gyöngy névre keresztelt alkotásuk a harmadik lett a Magyarország Tortája versenyen. Igazi édességrajongóként nekünk sem kellett több, már meg is kóstoltuk a dobogó legtetején álló Zöldmálna tortát, s be kell valljuk, rögtön a szerelmesei lettünk! Miközben mi az édes bűnbeesésnek hódoltunk, Csonka László, a REÖK Kézműves Cukrászda cukrásza, a Zöldmálna egyik megalkotója mesélt nekünk arról, mitől is olyan különleges a győztes tortájuk.

MINDÖSSZE 232.4 KCAL ENERGIÁT ÉS 10.5 GRAMM SZÉNHIDRÁTOT TARTALMAZ

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt 13. alkalommal rendezte meg az Erős Antónia által létrehozott Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Ipartestület. A 2024-es év győztese a Reök és Delimo páros Zöldmálna nevű tortája lett, amely mindössze 232.4 kcal energiát és 10.5 g szénhidrátot tartalmaz szeletenként, így bárki nyugodt szívvel hódolhat az édes bűnbeesésnek akár a strandszezonban is, hiszen ettől biztosan nem veszted el a nyári bikini formád.

PIROS, MINT A MÁLNA, ZÖLD, MINT A PISZTÁCIA ÉS RAGYOGÓAN ELEGÁNS, MINT A RÓZSA

S, hogy mi teszi olyan ellenállhatatlanul finommá a Zöldmálna szeletet? Mint Csonka László elárulta, a pisztácia, málna és rózsa külön-külön már nagy sikereket arattak, azonban ebben a tortában tökéletes kompozícióként állnak össze! A torta piros, mint a málna, zöld mint, a pisztácia és ragyogó és elegáns, mint a rózsa. A habkönnyű remekműben a színekkel játszanak, az üde zöld pisztácia mousse kellemes ízét az élénk piros málnazselé savassága egészíti ki, és a rózsavíz teszi még különlegesebbé – tudtuk meg, de a cukrász azt is kiemelte, a Zöldmálna még a cukorbetegek számára is jó választás lehet.

AUGUSZTUS 19-TŐL MÁR TE IS MEGKÓSTOLHATOD A ZÖLDMÁLNÁT

Van egy jó hírünk is, már nem kell sokat várnod, hogy te is megízlelhesd a Zöldmálna ellenállhatatlanul finom, harmonikus ízvilágát: augusztus 19-től pedig már ezt is megkóstolhatod REÖK és a DELIMO Kézműves Cukrászdákban. Addig is, nézd meg videónkat, melyben Csonka László cukrász mesél legújabb remekművükről:

Ha pedig kedvet kaptál az édes bűnbeesésre, a REÖK Kézműves Cukrászdát itt találod:

Szeged, Magyar Ede tér 2

Delimo Cukrászdát pedig itt:

Árkád Szeged, Londoni körút 3

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb