Sport

Elrajtolt a tájfutó Eb a Vértesben, az első nap legjobb eredményét a Szegedi Vasutas SE versenyzője, Jónás Ferenc érte el

Pénteken a középtáv selejtezőjével Csákberényben megkezdődött a 15. tájékozódási futó Európa-bajnokság. A jövő keddig tartó eseményen hat versenyszámban avatnak majd bajnokot, szombaton középtávon, vasárnap hosszútávon, míg kedden váltóban futnak a kontinens legjobbjai a Vértesben. Mint a Szegedi Vasutas SE elnökétől megtudtuk, ma a legjobb eredményt városunk versenyzője, Jónás Ferenc hozta, aki 5. lett a selejtezőben.

A versenyre egyébként 29 ország 280 versenyzőt nevezett. A mai napon pedig a középtáv selejtezőit bonyolították le. A nőknél 117-en a férfiaknál 156-an álltak rajthoz a három-három selejtező futamban. A magyarok 16 versenyzőt neveztek az EB-re és közülük öt nő és három férfi versenyző tudott bejutni a szombati 60 fős döntőbe.

SZEGEDIÉ A LEGJOBB EREDMÉNY

A legjobb eredményt a Szegedi Vasutas SE versenyzője Jónás Ferenc (5. hely) érte el. A szegediek kiválósága az idén Skóciában rendezett Sprint Világbajnokság 7. helyével – minden idők legjobb magyar férfi  VB helyezése – robbant be a nemzetközi élvonalba és úgy tűnik, hogy továbbra is őrzi jó formáját. A holnapi középtáv döntőjében és a vasárnapi hosszútávon is képes lehet ezt az eredményt felülmúlva a dobogó közelébe kerülni – írta szerkesztőségünknek Szokol Lajos, a Szegedi Vasutas SE elnöke. Gratulálunk Jónás Ferencnek, csak így tovább, büszkék vagyunk rá!

A kontinensviadalon az elitversenyzők mellett egyébként bárki kipróbálhatja azt, hogy milyen az Eb terepein futni, hiszen a versennyel párhuzamosan rendezi meg a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség az év egyik legnagyobb tájfutó szabadidősport eseményét, a Hungária Kupát.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb