Közélet

“Minden nap félünk, nehogy történjen valami” – a szegedi Női Klinikán dolgozó Olvasónk végső kétségbeesésében tárta a nyilvánosság elé, milyen áldatlan állapotok uralkodnak az osztályokon

“Jelenleg a szegedi klinikán dolgozom, már igen régóta, és az Önök cikke alapján döntöttem úgy, hogy végső kétségbeesésemben írok. Nagyon sokszor előfordul, hogy orvos nélkül vannak az osztályok, ha bármi gond van a betegekkel nem tudunk kinek szólni. Minden nap félünk, nehogy történjen valami” – számolt be nekünk Olvasónk tapasztalatairól, miután július végén egy másik Olvasónk beszámolója alapján megírtuk, hogy nem volt elegendő orvos a szegedi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán, emiatt 32 hetes terhesen, rendszeresen jelentkező fájásokkal hazaküldtek egy kismamát, akit végül a kiskunhalasi kórházban láttak el. Mint a klinikán dolgozó Olvasónk elárulta, azóta tapasztalják, hogy nagy a baj, amióta vezetőségváltás volt a klinikán.

A VEZETŐSÉGVÁLTÁS ÓTA TAPASZTALJÁK, HOGY NAGY A BAJ

Mint Olvasónk kezdte szerkesztőségünknek címzett levelét, már nagyon régóta a szegedi Női Klinikán dolgozik. Elmondta, bár tapasztalatai alapján korábban is sok orvos elment a klinikáról a kiskunhalasi kórházba, az ott dolgozók azóta érzik igazán, hogy nagy a baj, amióta vezetőségváltás történt az intézményben, ami további orvosok távozását eredményezte.

“MINDEN NAP FÉLÜNK, NEHOGY TÖRTÉNJEN VALAMI”

“Akik azóta a klinikára jöttek, szinte mindenki részállásban dolgozik csak néhány napot egy héten, emiatt a betegek osztályos ellátásában nem nagyon vesznek részt. Ezért nagyon sokszor előfordul, hogy orvos nélkül maradnak az osztályok, ha bármi gond van a betegekkel nem tudunk kinek szólni, csak nagy sokára tudunk orvost találni. Vannak olyan időszakok, amikor olyan kevés orvos van a klinikán, hogy szerintem egy ilyen nagy intézményt ennyire kevés doktorral nem is lehet működtetni. Minden nap félünk, nehogy történjen valami” – árulta el Olvasónk.

“TELJESEN KÉTSÉGBE VAGYUNK ESVE”

Hozzátette, félelmük nem alaptalan, ugyanis az elmúlt hónapokban nagyon sok szövődményes esettel találkoztak nőgyógyászati és szülészeti vonalon is. “Sokunk már azon gondolkodik, hogy más munkahelyet keres, de ez egy nehéz döntés, mert szeretjük, amit csinálunk, ez a hivatásunk. Nem tudjuk, mit csináljunk a jelenlegi helyzetben, teljesen kétségbe vagyunk esve” – zárta sorait a szegedi klinikán dolgozó Olvasónk.

“MINDEN JÓ ORVOS HALASON VAN”

Sajnos, mint ahogy Olvasóink a 32 hetes kismama kálváriáját bemutató cikkünk alatt a kommenteknél elmesélte, a probléma nem egyedüli, s nemcsak a dolgozók, hanem a betegek is saját bőrükön érzik. Mint fogalmaztak, “minden jó orvos Halason van”, s itt megjegyezték, többségük korábban a szegedi Női Klinikán fogadta a betegeket. “Bàr elég szomorú, hogy egy megyeszékhelyen ilyen állapotok vannak több területen, de ha megfelelő ellátást szeretnél, azt a közelben Halason találod. Csak érvényes TAJ kártya kell” – írta egy másik hozzászóló.

“Két hete szültem, háromszor mentünk be fájásokkal, semmit nem csináltak. 45 óra vajúdás után már négykézláb mentem be, hogy itt volt elég… háromszor elájultam. Végül kiderült, hogy a kisfiam olyan pózban van, hogy nem tud kibújni. Az ő szívhangja is leesett, sürgősségi császár lett… Soha többet nem megyek ebbe a kórházba!! A gyermekágyas osztályon rengeteg a csótány” – számolt be szomorú tapasztalatairól egy másik Olvasónk.

A következő hozzászóló is negatív tapasztalatait osztotta meg: “én közel egy évig jártam heti szinten más okból kifolyólag a Női Klinikára, a szövődményeket kezelték csak, a kiváltó okot pedig írásban letagadta az orvos -így lettek újabb szövődmények, amik folyamatosan derülnek ki-, mehetnék pereskedni….de inkább átjárok Kecskemétre” – írta. Volt olyan, aki hozzátette, ugyanez a helyzet az urológián is, “ha valami gond adódik, irány Halas…” – írta meg Olvasónk.

Az ügyben megkerestük a szegedi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikát, illetve a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházat is, ám cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz tőlük, amint megkapjuk, frissítjük cikkünket.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb