Szegedi Arcok

Elhunyt városunk egyik legendás nyugalmazott tanára, Miskolczi János

Szeptember 15-én tragikus hirtelenséggel elhunyt Miskolczi János, városunk egyik kiemelkedő nyugalmazott műszaki tanára – közölte a szomorú hírt a család. Miskolczi János 2023-ban pedagógus életműdíjat kapott Szegeden, 2019-ben pedig az Innovációs és Technológia Miniszter elismerő oklevele kitüntetéssel jutalmazták a kiemelkedő szakmai munkájáért.

A Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola korábban azt írta, Miskolczi János 1981. február 1-jén kezdett dolgozni pedagógusként az akkori 600-as számú Iparitanuló Intézetben Szegeden. Munkáját mindig maximalizmussal, legjobb tudásának megfelelően végezte.

DIÁKJAI IS TISZTELTÉK TUDÁSÁT

Hozzátették, hogy pedagógusként célkitűzése a tanulók tudásának magasabb szintre való emelése volt, és végig ezen munkálkodott. Az évek alatt különböző vezetői feladatok ellátásával szolgálta az iskolát. Volt igazgatóhelyettes, főigazgató-helyettes, de a gyakorlati oktatás szervezésének széleskörű feladatát is koordinálta magas színvonalon. Kollégáival jó kapcsolatot ápolt, diákjai tisztelték tudását, emberségét. Lojalitása, a célok megvalósítása érdekében kompromisszumot alig ismerő töretlen energiája tette őt a nevelőtestület kiemelkedően hasznos, nélkülözhetetlen tagjává.

Őszinte részvétünk a családnak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb