Mindenmás

Napi pakk: hűvösen indul a reggel, de napsütésből nem lesz hiány, zakatol tovább a Bortér, és az Európai Mobilitási Hét is Szegeden

Hűvösen indul a reggel Szegeden, napközben viszont már kellemesebb lesz az idő! Elindult a Bortér, délutántól koncertek várnak a Dóm téren, és zakatol tovább az Európai Mobilitási Hét is Szegeden! Készülj velünk, egy remek csütörtök van a láthatáron, startnak meghoztuk a napi pakkot!

A Napi Pakk támogatója a Napfény Műterem Déli Ajánlata!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS A MICKEY MOUSE

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Vilhelmina, Dorián, Emili, Emília, Jónás, Mária, Szabolcs, Tivadar, Tódor és Vilma nevű olvasónknak! Érdekességek:

  • 222 éve született Kossuth Lajos államférfi, politikus,
  • 96 éve ezen a napon mutatták be először a Mickey Mouse című filmet,
  • 90 éve született Brian Epstein a Beatles együttes menedzsere,
  • 76 éve Jeremy Irons, Oscar-díjas angol színész (Die Hard – Az élet mindig drága, A vasálarcos),
  • 75 éve pedig Twiggy Lawson (Leslie Hornby) angol modell, színésznő. (Hazudik a napsugár).

NAPSÜTÉSES NAPUNK LESZ SZEGEDEN

Csütörtökön sok napsütésre számíthatunk Szegeden, és csapadékra sem kell számítanunk. Az északkeleti szelet sokfelé élénk lökések kísérhetik. Reggelre a szélcsendesebb tájakon foltokban pára, köd képződhet. A hűvös hajnalt követően délután 21-26 fokot mérhetünk városunkban.

NINCS IS JOBB, MINT EGY FORRÓ FOKHAGYMAKRÉMLEVES A NAPFÉNY MŰTEREMBEN

Az őszi hűvösebb napokon nincs is jobb, mint egy tányér forró fokhagymakrémleves, ami kellemesen átmelegíti a tested és lelked. A Napfény Műterem déli ajánlatában szereplő fokhagymakrémleves nemcsak az ízlelőbimbókat kényezteti, hanem számos jótékony hatással is bír: erősíti az immunrendszert, segít a megfázás megelőzésében, és támogatja a szívet is. Egy ilyen tápláló leves tökéletes választás, hogy új erőre kapj a nap folyamán! Hívd a 0630/952-6500-as számot 10:00 órától, vagy látogass el a Napfény Műterembe, ahol a terasz és a belső tér is rád vár – ajándék limonádéval együtt 16:00-ig, minden hétköznap. Jó étvágyat kívánunk!

KÉT PARTIVAL IS KÉSZÜL A HUNGI

Beindult az egyetem, így a partik mennyisége is megugrott Szegeden. A héten már csütörtök este is készülnek a Hungiban,

  • előbb 22 órától Yugo partit tartanak,
  • majd jön Szeged első exkluzív dark/driving és melodic techno bulija.

ELINDULT A BORTÉR SZEGEDEN

Szerdán elindult a Bortér Szegeden. A szeptember 22-ig tartó nagy őszi bormustra idén is szüreti felvonulással indult, de ma is lesz sok-sok fellépő, no meg természetesen számos borász gyöngyöző nedűit kóstolhatják végig a borbarát szegediek. Mutatjuk a mai repertoárt! Íme:

ÁRKÁD SZEGED SZÍNPAD

  • 17.00 Jazz Happy Hour – Polgár Gyula Band
  • 19.00 Petruska András
  • 21.00 Molnár Dixieland Band

CE GLASS SZÍNPAD

  • 20.00 Retro brass show
  • 23.00 Slágerpárbaj: Várkonyi Tibi vs Vecsernyés Robi

FILMVETÍTÉS A DUGONICS TÉREN

A 8. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál ajándéka borbarátoknak:
szeptember 19. 19.30
Flashdance – amerikai zenés film, 90 perc

KÖZÚTI ELLENŐRZÉS SZEGEDEN

Idén 28. alkalommal rendezi meg a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Nonprofit Kft. a közúti közlekedési környezetvédelmi akciót, amelynek legfőbb célja, hogy átfogó képet adjon a Magyarországon forgalomban lévő gépkocsiállomány károsanyag-kibocsátásának évenkénti változásáról, valamint a gépjárművek állapotáról, ideértve az átlagéletkort és az erózió mértékét. A környezetvédelmi akció keretében szeptember 16. és 20. között, öt napon keresztül az ország négy városában, Budapesten, Debrecenben, Győrben és Szegeden, naponta változó helyszíneken, a területileg illetékes Közlekedési Felügyelőségek mintegy 1000 közúti környezetvédelmi ellenőrzést és mérést végeznek – közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) kedden.

ZAKATOL AZ EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT SZEGEDEN

Ezen a héten tartják az Európai Mobilitási hetet, az “Autómentes Nap” rendezvényeihez pedig a Szegedi Közlekedési Társaság is csatlakozott. Ennek köszönhetően hétfő (szeptember 16.) és vasárnap (szeptember 22.) között egy személygépkocsi érvényes forgalmi engedélyének felmutatásával ingyen lehet utazni az SZKT járatain.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb