Közélet

Büszkeségünk: Sikeres Városok Kulcsa elismerést kapott Szeged

Szeptember 18-án került megrendezésre a Városi Polgármesterek Randevúja a Karcag Kincse Művészeti és Konferencia Központban. A Szféra Európa Kft. által a 2019-2024-es ciklusban különösen sikeresnek minősített települések – Veszprém, Szeged, Kecskemét, Nyíregyháza, Debrecen és Szarvas – vezetői Sikeres Városok Kulcsa díjat vettek át, tudatta a Karcagi Hírmondó.

A Szféra Európa Kft. 1995 óta ötletgazdaként jegyzi a „Városi Polgármesterek Randevúja” (VPR) szakmai tanácskozást. Az idén szeptember 18-án, szerdán tartott rendezvényen átadták a Szféra által alapított, az „Év polgármestere”, „Év alpolgármestere” és az „Év jegyzője” díjakat, melyeket azok a városvezetők kapták, akik a polgárok szavazatai alapján leginkább kiérdemelték a lakosság megbecsülését.

A KÜLÖNÖSEN SIKERESNEK ÍTÉLT VÁROSOKAT DÍJAZTÁK

Az eseményt immár 30 év óta szervező Szféra idén különleges gesztust gyakorolt. Tekintettel arra, a 2024. június 9-ei önkormányzati választás az előző ötéves ciklus egyfajta lezárásaként is értékelhető, a Szféra önálló döntésként ezt az időbeni alkalmat ragadja meg arra, hogy az általa különösen sikeresnek ítélt városokat köszöntse. Ezért létrehozták a Sikeres Városok Kulcsa díjat, amit a 2019-2024-es, ötéves ciklus általuk rendkívül eredményesnek ítélt öt városának adományoznak.

“Azon városokat díjaztunk, amelyek az adott település számára regionális gazdaságösztönző hatású beruházásoknak adnak otthont, vagy ahol a hazai innováció új hídfőállásai épültek ki, vagy ahol a fenntartható fejlődést az átlagosnál is erőteljesebben beépítették a jövőt meghatározó várospolitikai döntésekbe, vagy ahol a város és az egyetem együttműködése példa értékű, vagy ahol elismerést kiváltott nemzetközi szintű kulturális-sporteseményt szerveztek az adott időszakban” – írták a díj alapítói.

A Szféra Európa Kft. által a 2019-2024-es ciklusban különösen sikeresnek minősített települések – Veszprém, Szeged, Kecskemét, Nyíregyháza, Debrecen és Szarvas – vezetői Sikeres Városok Kulcsa díjat vettek át.

MEGVÁLASZTOTTÁK AZ ÉV JEGYZŐJÉT, ALPOLGÁRMESTERÉT ÉS POLGÁRMESTERÉT IS

Az Év Jegyzője dr. Bodnár Attila, a Badacsonytomaji Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője; az Év Alpolgármestere Szeles Szabolcs, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere lett. Az Év Polgármesterének választott Hernádi Ádám, Esztergom Megyei Jogú Város polgármestere az árvízvédelmi helyzetre való tekintettel egy későbbi időpontban veszi át az elismerést.

Forrás: Karcagi Hírmondó FB/szferaeuropa.hu

Fotó: Karcagi Hírmondó FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb