Mindenmás

Vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokba kezd a Szegedi Vízmű, parkolási korlátozásra és forgalomelterelésre kell számítani Szeged egyes utcáiban

A Szegedi Vízmű vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat végez a Bakay Nándor utca, Huszár utca és Boros József utca közötti szakaszán – közölte szerkesztőségünkkel a vállalat csütörtökön. Mint megtudtuk, a munkálatok során 2024. szeptember 23-tól kell útlezárásra és forgalomelterelésre, és parkolási korlátozásra számítani Szegeden.

A tervek szerint a munkálatok 2024. szeptember 23-tól 2024. november 17-ig zajlanak két ütemben, az alábbiak szerint:

  • I. ütem: 2024. szeptember 23. – 2024. október 15., Huszár u. – Fűrész u. közötti szakasz.
  • II. ütem: 2024. október 16. – 2024. november 17., Fűrész u. – Boros József u. közötti szakasz.

FORGALMI VÁLTOZÁSOK, KORLÁTOZÁSOK LESZNEK

A Vízmű szerint a Bakay Nándor utcának a Huszár utca és Boros József utca közötti szakasza – két ütemben – részlegesen kerül lezárásra a forgalom elől.

  • Az I. ütemben a közlekedés az érintett útszakaszon – lámpás irányítással – mindkét irányban, sebesség korlátozással lehetséges. Az I. ütemben a Huszár u. zsákutca lesz, a munkálatok ideje alatt a Bakay N. utca felőli vége kerül lezárásra.
  • Az II. ütemben, a Fűrész u. – Boros József u. között csak tömegközlekedés lehetséges.
  • A Huszár/Fűrész/Boros József u. – Bakay N. u kereszteződésekben időszakosan teljes lezárás is várható.
  • A munkálatok által érintett útszakaszt az arra közlekedők a környező utcákban (Mura u./ Huszár u.– Rigó u. – Fűrész u./Boros József u.) kerülhetik ki, ezekben az utcákban parkolási korlátozásra is lehet számítani a munkálatok ideje alatt.

Az érintett körzetben az ivóvíz szolgáltatásban csak átmeneti, kisebb időszakos korlátozások várhatóak, melyről az érintett fogyasztókat az előírtak szerint értesíti a Vízmű.

A tervek szerint 2024. november végére visszaállhat a közlekedésben a megszokott rend. A közlekedést a munkálatok idejére kihelyezett táblák segítik, kérik, hogy az arra közlekedők fokozottan figyeljenek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb