Sport

A születésnapos Mikler Roland káprázatos teljesítményével majdnem csodát tett a Pick Szeged Barcelonában

A pénteken, azaz éppen ma 40 éves Mikler Roland Barcelonában is megmutatta, hogy még mindig a világ legjobbjai közé tartozik. Bár az OTP Bank – Pick Szeged kikapott a katalán sztárcsapattól, a válogatott kapus teljesítménye nélkül aligha lett volna ilyen szoros a meccs vége.

Teljes volt a szegedi keret, így mindenkire számíthatott Michael Apelgren vezetőedző a szezon második Bajnokok Ligája-mérkőzésén, az első idegenbeli fellépésen. A Barca elleni meccs előtt Thiagus Petrust – őszre festette a haját – többen is megölelték, hiszen Bánhidi Bence, Bodó Richárd és Mario Sostaric 2018-ban magyar bajnoki címet ünnepelhetett a brazil játékossal. Ötven szegedi szurkoló hangja töltötte be a Palau Blaugranát. Meglepően kevesen foglaltak helyet lelátón, a kezdéskor lehettek vagy 1500-an.

A VÉGÉN A HAZAI SZTÁRCSAPATNAK KELLETT IZGULNIA

Bár a címvédő Barcelona az félidőben már nyolc, a második félidő elején pedig 9 góllal is vezetett a magyar bajnoki ezüstérmes ellen, a végén mégis a hazai sztárcsapatnak kellett izgulnia, hogy meglegyen a győzelem. Ebben pedig oroszlánrésze volt Mikler Rolandnak, aki mérkőzés másnapján, azaz ma ünnepli a 40. születésnapját.

18 LÖVÉSBŐL 8 GÓLT KAPOTT MIKLER

Az első félidőben a második elején a kapuban álló Thobias Thulin csupán 28 százalékkal védett (25 lövés, 7 védés), a helyére beálló Mikler viszont a világ legjobbjának tartott Gonzalo Pérez de Vargast is túlragyogta. A spanyol sztár 36,1 százalékos hatékonysággal védett, míg Mikler a neki jutó 27 perc alatt 18 lövésből mindössze 8 gólt kapott, kivédett egy hétméterest is, és fenomenális 44,4 százalékos mutatóval zárta a mérkőzést! Nem véletlen, hogy a Szeged 18-11-re megnyerte a második félidőt a Palau Blaugranában – írja az Origo.

VASÁRNAP SZEGEDEN JÁTSZANAK

A Pick Szeged legközelebb vasárnap 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a Balatonfüred együttesét fogadja a PICK Arénában. A Bajnokok Ligájában szeptember 26-án (csütörtök) 18.45-kor szintén itthon szerepelnek, az ellenfelük a francia HBC Nantes lesz. Apropó:

nagyon boldog szülinapot kívánunk Mikler Rolandnak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb