Mindenmás

Lezárják az 55-ös utat Pörböly és Baja között! Annyira aggasztó a helyzet, hogy a vízözön a vadállatokat is megrémíti

A dunai árhullám elől menekülő vadak miatt lezárják szombat és vasárnap éjszakára az 55-ös út Baja és Pörböly közötti szakaszát – közölte a rendőrség.

Szombat 22 óra és vasárnap 4 óra, valamint vasárnap 22 óra és hétfő 4 óra között az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárják. A közlekedők a forgalom nagyságától függően óránként húsz kilométeres sebességkorlátozás mellett kizárólag rendőri felvezetéssel haladhatnak mindkét irányban.

KIZÁRÓLAG RENDŐRI FELVEZETÉSSEL HALADHATNAK ÁT PÖRBÖLY ÉS BAJA IRÁNYÁBÓL A MEGNEVEZETT DŐSZAKBAN

Az arra közlekedők – a forgalom nagyságától függően – arra számíthatnak, hogy mind Pörböly, mind Baja irányából 20km/h-s sebességkorlátozás mellett kizárólag rendőri felvezetéssel haladhatnak át a fenti időszakban az érintett útszakaszon. A két nap többi időszakában óránként 60 kilométeres sebességkorlátozás van érvényben, mert a gemenci erdőből az ár elől menekülő vadak gyakrabban bukkanhatnak fel az úton és annak közelében. A hétvégén további forgalomkorlátozásokra és útlezárásokra lehet számítani a dunai árhullám miatt.

SEBESSÉGKORLÁTOZÁS A 6-OS FŐÚT PAKSI SZAKASZÁN, ÚTLEZÁRÁS GERJENBEN

Továbbra is 40 km/h-s sebességkorlátozás van érvényben a 6-os főút paksi szakaszán a Lidl áruház és az OMV töltőállomás között szeptember 20-án 14:00 órától az árhullám levonulásáig. Gerjenben már szeptember 21-én 10:00 órától lezárták az 51365-ös jelű, Gerjen hajóállomáshoz vezető utat.

Vigyázzatok magatokra és a menekülő állatokra, vezessetek óvatosan!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb