Szegedi Arcok

“A boksz az életem része lett, hiányozna, ha nem folytathatnám” – exkluzív interjú Czutor Zoltánnal a vasárnapi bunyót követően

“Érzelmileg egy hatalmas hullámvasút, de fizikailag teljesen rendben vagyok, nem lett semmilyen sérülésem, ami miatt orvoshoz kellene menni” – árulta el szerkesztőségünknek Czutor Zoltán, a Belmondo és a Nyers zenekar frontembere, a 2022-es év Legszegedibb Zenésze, miután vasárnap este A Gólkirályság és a Drága örökösök színészével, Mészáros Andrással csapott össze a ringben az RTL Sztárbox című műsorában. Mint megírtuk, a küzdelem az első menetben ért véget, miután a szegedi zenész sarka bedobta a törölközőt pár nagyobb találatot követően.

A Nyers és Belmondo frontembere – akit többek között Sárközi Róbert szegedi MMA legenda készített fel – roppant dinamikusan indult meg a menet elején, azonban az első percben beleszaladt egy nagyobb ütésbe és padlóra került. A mérkőzésvezető rászámolt, Zoli férfiasan folytatta a küzdelmet, azonban nagyjából egy-két perccel később pár újabb találatot követően – miután már nem igazán védekezett – repült a törölköző, az összecsapás pedig Mészáros Zoltán győzelmével ért véget.

“NEM VOLT TÚL SZERENCSÉS A KONCEPCIÓNK”

Mint Czutor Zoli beszélgetésünket kezdte, szerencsére nincs rajta véraláfutás, vagy egy monokli a nagy bunyó után, az edzéseken sokkal nagyobb ütéseket kapott, mint vasárnap a Sztárbox szorítójában. “Volt egy valószínűleg nem túl szerencsés koncepciónk, amit nem tudtam a magamévá tenni. Az volt a koncepció ugyanis, hogy álljak be védekezésre az első egy-két menetben, azzal számoltunk ugyanis, hogy elfogy a kondija az ellenfelemnek. De ez a koncepció kevésnek bizonyult. Nyilván ő is arra törekedett, hogy az első menetben dűlőre vigye a mérkőzést, vagy utána már sokkal kisebb az esélye, hogy bármit is tudjon csinálni, annyira kimerül” – árulta el Czutor Zoli. Hozzátette, ő is erre várt, hogy kifárassza az ellenfelét, de sajnos, odáig már nem jutottak el.

“TALÁN TÚLSÁGOSAN IS HIGGADT VOLTAM”

“Remélem, hogy azért amit csináltunk boksz mérkőzésnek nézett ki, ha nem is volt túl hosszú. Azért az nagy öröm, hogy nem egy kocsmai verekedés volt” – osztotta meg velünk gondolatait a szegedi zenész. Mint elárulta, visszatekintve a mérkőzésre úgy érzi, talán túlságosan is higgadt volt, amikor a szorítóba lépett, s ez lehet nem volt olyan jó dolog. “Valószínűleg sokkal jobbat tett volna a mérkőzésnek, ha úgy felspanolnak engem, hogy beindulok, elvisz a hév, s le akarom rámolni az ellenfelem fejét. Ez a túlságosan nagy higgadtság gyakorlatilag szükséges volt ahhoz, hogy a koncepciómat végrehajtsam, ami viszont nem bizonyult most sikeresnek” – mondta el Czutor Zoli.

“NAGYON IZGALMAS VOLT OTT ÁLLNI A RINGBEN, S BOKSZOLNI EKKORA KÖZÖNSÉG ELŐTT”

Azt is elárulta, ellentétben azzal, amit korábban mondtak neki, hogy a kétperces meneteket a ringben egy örökkévalóságnak érzi a bokszoló, ő nem így élte meg. Nem veszítette el az időérzékét, teljesen jelen volt a pillanatban, nem zárta ki teljesen a külvilágot. “Nekem így is, hogy nem úgy sikerült, ahogy elterveztem, egy nagyon érdekes játék volt. Pont azért, mert nagyon izgalmas ott fent állni a ringben, s ott bokszolni egy ekkora közönség előtt. Most, hogy ezt megtapasztaltam, még sokkal jobban sajnálom, hogy nem sikerült végigvinni legalább a négy menetet és nem sikerült továbbjutnom” – vallotta a zenész.

FELNŐTT KORA LEGJOBB FORMÁJÁT HOZTA

Azt is elárulta, mindennek ellenére pozitív élményként élte meg a mérkőzést. Arról nem is beszélve, hogy úgy érzi, a felkészülési folyamat rengeteget adott számára, ami az életében máshogyan, más módon nem adatott volna meg, hogy egy ilyen lehetőség kapuja kinyíljon előtte, hogy napi szinten edzen, tréningezze magát és felnőtt kora legjobb formáját hozza. Számára a boksz nagy magabiztosságot adott, az ember azt érzi, hogy meg tudja védeni a családját és saját magát, arról nem is beszélve, hogy a mozgás önmagában örömet jelent, s ezért se szeretné abbahagyni.

“VALAMI NAGYON FONTOS DOLOG HIÁNYOZNA AZ ÉLETEMBŐL, HA NEM FOLYTATHATNÁM”

“Az biztos, hogy megmarad a boksz az életemben, heti két-három alkalmas edzés szintjén. Úgy érzem, hogy olyan szinten az életem része lett, hogy valami nagyon fontos dolog hiányozna, hiányérzetem lenne, hogyha nem folytathatnám. Úgyhogy mindenképp folytatom, szeretem csinálni, szeretek játszani és hiányozna is” – zárta gondolatait Czutor Zoli.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb