Mindenmás

Napi pakk: 25 fokkal, és egy-egy záporral folytatjuk a hetet, ma van Szent Gellért ünnepe, így komolyzenei est is lesz a szegedi Dómban

Ma már szükség lehet az esernyőkre, nagy zuhétól azonban nem kell tartani, csak záporok tarkíthatják a napunkat Szegeden. Ma van Szent Gellért ünnepe, ennek kapcsán pedig zajlik a Szent Gellért Fesztivál is a városunkban. Komolyzenei est lesz a Dómban, Johann Sebastian Bach Goldberg Variációk barokk trióra és basso continuora című művét adja elő Gianni Maraldi, Michal Stahelés Pétery Dóra. Főzd le a reggeli forró kávéd és olvass bele a keddi napi pakkunkba!

A Napi Pakk támogatója a Napfény Műterem Déli Ajánlata!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS SZENT GELLÉRT ÜNNEPE

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Gellért, Mercédesz, Gerda, Gerhárd, Mária, Meredisz és Zelda nevű olvasónak! Érdekességek:

  • ma van Szent Gellért ünnepe. Itáliai származású szerzetes, az első magyar vértanú, aki Szent István király szolgálatában Imre herceg nevelője, és a csanádi püspökség megszervezője volt.
  • 88 éve ezen a napon született Pásztor Erzsi, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes művész,
  • 77 éve Mihály Tamás, Kossuth-, és Liszt Ferenc-díjas basszusgitáros, zeneszerző (Omega együttes),
  • 52 éve Vujity Tvrtko, Pulitzer-emlékdíjas, horvát származású magyar író, újságíró, riporter,
  • 50 éve pedig Wolf Kati, énekesnő.

EGY-EGY ZÁPOR BEKACSINTHAT SZEGEDRE

Kedden nyugat-délnyugat felől egyre jobban megnövekszik majd a felhőzet, több helyen is kialakulhat eső, zápor, helyenként zivatar. Szegedre a délutáni órákra jósolnak némi csapadékot. A délies szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Napközben 26 fok köré melegszik a levegő hőmérséklet városunkban.

PUHA BUCI, PIKÁNS ÖNTET – ILYEN EGY JÓ SMASHED BURGER A NAPFÉNY MŰTEREMBEN

A Napfény Műterem Smashed Burgere tökéletes választás a burger szerelmeseinek. Puha buci, pikáns öntet, grillezett hagyma és egy szaftos sertés-marha húspogácsa cheddar sajttal megbolondítva. Mellé fűszeres steak burgonyát kapsz, ami garantáltan elvarázsol. Ha valami igazán tartalmas és ínycsiklandó ételt keresel ebédre, akkor ez a déli ajánlatban szereplő burger a neked való! Hívd a 0630/952-6500-as számot 10:00 órától, vagy látogass el a Napfény Műterembe, ahol a hangulatos étterem és egy ajándék limonádé csak rád vár. Jó étvágyat kívánunk!

NÖVEKEDHET A BENZIN ÁRA

A héten kedden tovább emelkedhet a benzin ára. A nagykereskedelmi ár tekintetében ugyanis bruttó 2 forintos emelést jelentettek be. A gázolaj beszerzési ára azonban a hét elején nem változik.

BAROKK EST SZEGEDEN

A Szeged-Csanádi Egyházmegye első püspöke, Szent Gellért ünnepéhez kapcsolódva komolyzenei fesztivál rendeznek hétfőtől Szegeden. Ma egy barokk est részesei lehetnek a fesztivál vendégei. Tóth Mónika dirigálásával Johann Sebastian Bach Goldberg Variációk barokk trióra és basso continuora című művét adja elő Gianni Maraldi (mélyhegedű), Michal Stahel (cselló) és Pétery Dóra (csembaló). A fesztiválon három tudományos előadásra is várják az érdeklődőket: szeptember 25-én a Gál Ferenc Egyetem Klebelsberg-teremében Párducz Árpád, Janka Zoltán és Pál József professzorok komplex módon mutatják be a zene és a tudomány összefüggéseit.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb