Szegedi ArcokVideo365

750 adag meleg étel és egy összefogás, amiről beszélni kell! – Hatalmas sikerrel zárult a Veled Vagyok nap (videó)

A Szent István téren megrendezett Veled Vagyok nap nem csak egy ételosztásról szólt, hanem egy fantasztikus összefogásról, amelyben szegedi sportolók, civilek és alapítványok közösen dolgoztak azon, hogy 750 adag meleg ételt osszanak szét a rászorulók között. Kenderessy Szabó Gábor és Muráti Balázs, két karitatív hős, akik külön is rengeteget tettek már, most egy Szeged365.hu cikk hatására fogtak össze. Ezt a szívhez szóló történetet érdemes elolvasni!

Az idei Veled Vagyok nap egy újabb bizonyítéka volt annak, hogy Szegeden összefogással hatalmas dolgokat lehet elérni. Kenderessy Szabó Gábor, a Kenderessy Alapítvány alapítója és Muráti Balázs, a Balázstúra megálmodója karitatív tevékenységeikkel már külön-külön is sokat tettek a városért, de egy korábbi Szeged365.hu cikk inspirálta őket arra, hogy közösen is akcióba lépjenek. A Veled Vagyok nap eredményeként 750 adag meleg ételt osztottak szét a rászorulóknak a Szent István téren.

Ez az esemény nem csupán ételosztás volt: a résztvevők a finom ételt kulturált körülmények között fogyaszthatták el, padokkal, asztalokkal, vízzel és a Mátrix Közhasznú Alapítvány által felajánlott csokival várták a szegedieket. Az ételosztás során a Szeged Box Club tagjai is segédkeztek, köztük Kis Máté, a WBO nagyközépsúlyú interkontinentális bajnoka, Polák Leila kyokushinkai karate Magyar felnőtt országos és Súlycsoportos Európa Bajnok, illetve Simon Péter Európai-bajnoki triatlonista, Ironman világbajnokság 31. helyezet, akik szintén beálltak ételt osztani. Ez az összefogás igazi példája annak, hogy Szeged mennyire összetartó közösség.

Kenderessy Szabó Gábor (Kenderessy Alapítvány) és Muráti Balázs (Balázstúra) az esemény után elmondták: „Hálásak vagyunk, hogy ennyi segítőkész ember vett részt a Veled Vagyok napon. A szegediek megmutatták, hogy ha összefogunk, valóban nagy dolgokra vagyunk képesek.” Az összefogás ereje most ismét bebizonyosodott, és ez az esemény még sokáig emlékezetes marad mindazoknak, akik részt vettek.

A Veled Vagyok nap és az ételosztás szoros összefüggésben állt azzal a jótékonysági és közösségi szellemmel, amely Szeged egyik legszebb értéke. A Szent István téren történt események aláhúzták: ha együtt dolgozunk, bármilyen akadályt legyőzhetünk. A karitatív események világszerte szimbolizálják az összefogás erejét, és Szeged büszke lehet arra, hogy ilyen csodálatos emberek dolgoznak érte nap mint nap.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb