Mindenmás

Ötéves kislányt molesztált egy idős férfi – súlyosabb büntetést kér rá a szegedi ügyészség

Egy nyugdíjas korú polgárőr büntetésének súlyosítását indítványozta ma a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség. Mint kiderült, a férfi élettársa ötéves dédunokája felé közeledett szexuálisan. A szegedi ügyészség szerint az elsőfokú ítélet indokolatlanul enyhe, mivel 2 év börtönbüntetést kapott, azt is 5 év próbaidőre felfüggesztve.

A szerkesztőségünknek küldött közleményből kiderült, hogy elsőfokon a Szolnoki Törvényszék járt el a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség vádirata alapján. Az elsőfokú ítélet szerint 2022. áprilisában az éjjeli órákban az idős férfi kihasználva, hogy élettársa a hálószobából kiment dohányozni, szexuálisan közeledett az élettársának náluk tartózkodó ötéves dédunokája felé.

A GYEREK ELMONDTA A HOZZÁTARTOZÓKNAK, ÉS AZ ÓVODAI NEVELŐNEK, HOGY MI TÖRTÉNT

Miután a kislány rászólt a férfira, az felhagyott a cselekmény folytatásával. Ezt követően a gyermek hozzátartozóinak és óvodai nevelőjének beszámolt a molesztálásról. A Szolnoki Törvényszék az idős férfit szexuális erőszak bűntette miatt 5 évi próbaidőre felfüggesztett 2 év börtönbüntetésre ítélte, valamint végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, vagy egyéb tevékenységtől, amely kiskorúakhoz köthető.

FELLEBBEZTEK, SZEGEDRE KERÜLT AZ ÜGY

Az elsőfokú ítélet nem emelkedett jogerőre, az ellen fellebbezést jelentett be az ügyészség az elkövető terhére, hosszabb tartamú, végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabása, valamint a feltételes szabadság kedvezményéből történő kizárás érdekében. Fellebbezett továbbá az eljárás során bűnösségét végig tagadó férfi és védője is felmentés érdekében.

A SZEGEDIEK SZERINT AZ ÍTÉLET NAGYON ENYHE

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiszabott szabadságvesztés indokolatlanul enyhe és annak próbaidőre történő felfüggesztése sem szolgálja megfelelően a büntetési célokat. A kiskorúak sérelmére elkövetett hasonló jellegű bűncselekmények nyugtalanító gyakorisága miatt szigorúbb felelősségre vonás szükséges. Az elkövető a mindössze ötéves gyermek kiszolgáltatott helyzetével visszaélve valósította meg a kiskorú erkölcsi és lelki fejlődését súlyosan veszélyeztető cselekményét.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb