Közélet

Kitálalt Magyar Péter volt barátnője, Vogel Evelin! A Tisza Párt elnöke most zsarolás miatt feljelentést tesz ellene

„Magyar Péter nem az, akinek látszik” – mondta az Indexnek adott videóinterjújában Vogel Evelin, Magyar Péter volt barátnője, aki többek között a Tisza Párt alapításáról és a Magyar Péterrel való viszonyáról is beszélt. Vogel Evelin részletesen beszélt arról, hogy tavaly áprilisban kezdődött a kapcsolata Magyarral, azt mondta, „meseszerűen indult a szerelmük, de aztán hirtelen megváltoztak a dolgok”.

Vogel Evelin a beszélgetés elején elmondta, hogy 13 éve ismeri Magyar Pétert, akkor még Varga Judit volt igazságügyi miniszter férjeként találkoztak. Vogel „művelt, vicces és éleseszű pasiként” írta le Magyart, aki elmondása szerint „imádott kötözködni”.

FELELŐSSÉGET ÉREZ VOGEL EVELIN

„Ez az egyik hobbija volt. Ma már talán nem a hobbija, hanem tényleg ezzel foglalkozik” – mondta Vogel, aki szerint Magyar mindig az emberek jólétét akarta fejleszteni. Kitért arra, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel volt a legtöbb vitája. Vogel azt mondta, azért most adta az interjút, mert szeretett volna jobb lelkiállapotba kerülni, és felelősséget érez azok iránt, akiket ő győzött meg arról, hogy álljanak be a Tisza Pártba.

“BELÜL ÉREZTE, HOGY Ő MOST MAJD MEGMUTATJA”

Arra a kérdésre, hogy a kegyelmi ügy februári kirobbanásakor Magyar miért adott interjút a Partizánnak, Vogel azt mondta, nem kapott erre konkrét választ volt párjától. A Telex szerint Vogel azt is mondta, hogy az akkori interjú idején nem voltak éppen együtt, de a nő megkereste Magyart, és összejöttek. Azt mondta, tudta, hogy Magyarnak vannak információi, képessége is, ő pedig támogatta ebben.

„Belül azt érezte, hogy most ő majd megmutatja, hogy most ő majd végre kiáll a fényre, hogy valahogy bosszút áll. Talán ez volt az, ami magabiztosságot adott neki, ezek a dolgok hajtották őt” – mondta Vogel Evelin Magyar Péter önkormányzati és EP-választás előtti hozzáállásáról. Vogel beszélt arról is, hogy szerinte nem volt óriási dilemma Magyarban arról, hogy felhasználja-e a Varga Judit volt igazságügyi miniszterről készült felvételeit. Vogel Evelin visszaemlékezett arra a napra, amikor márciusban Magyar Péter bement az ügyészségre: „A meghallgatás előtt egy-két órával a kezembe nyomott dokumentumokat, laptopot, pendrive-ot és mondta, hogy azonnal tüntessem őket el, hogy dugjam el őket” – mondta.

REJTÉLYES ÜZLETEMBER

Vogel Evelin beszélt arról a vállalkozóról is, akit ő mutatott be Magyarnak Péternek, és aki a párt pénztárnokaként dolgozik. Ő az egyik személy, akire máig hallgat a Tisza Párt elnöke, ráadásul fontos kormányközeli információkat is kaptak ettől a rejtélyes üzletembertől, akiről azonban Evelin nem akart többet elárulni. Magyar Péter volt párja nem emlékszik rá, hogy politikus kedvesével komoly fenyegetéseket kaptak volna, vagy valaha is veszélyes helyzetbe kerültek volna. Emlékei szerint Magyar eleinte nem is akart testőröket, de olyanokat mondott, amikkel megijesztette Evelint, és ezért ő kérte, hogy fogadjanak el olyan felajánlást, amely révén személyi védelmet kaphattak.

„Péter legszívesebben csak saját magára hallgat, de ha nagyon muszáj, akkor Márkra” – válaszolta Evelin arra a kérdésre, ki az most a Tisza Pártban, aki hatással lehet Magyar Péterre. Hozzátette, a párt pénztárnokaként dolgozó vállalkozó lehet még az a személy, aki befolyásolni tudja a pártelnököt.

VESZEKEDÉS IS VOLT

Ennek apropóján egy veszekedésüket is felidézte a pártelnök volt kedvese, és elmesélte, hogy míg gyermeke az autóban ült, Péterrel a kocsi mellett összeszólalkoztak, és a férfi egyre agresszívabban viselkedett. “Elkezdett velem úgy üvöltözni az utcán és közben közeledni felém, hogy – nem szeretném túldramatizálni a helyzetet, de – ott megijedtem, fenyegetve éreztem magam és féltem” – emlékezett vissza Vogel Evelin, aki akkor kételkedni kezdett, hogy folytassa-e a kapcsolatát Magyarral. „Ez volt az a pont, amikor elgondolkodtam, mi az, amit én áldozok fel, és miért áldozom fel. Mi a cél valójában? Ha az egyetlen cél ebben az egészben az, hogy Péter bosszúját támogassam, hogy Péter fényre lépését támogassam, hogy ő végre valaki lehessen, akkor én nem szeretnék több áldozatot hozni, köszönöm szépen” – fogalmazott a politikus volt barátnője.

MAGYAR PÉTER IS REAGÁLT: MÁJUS ÓTA ZSAROLJA VOGEL EVELIN

Nem sokkal ezután Magyar Péter a Facebook-oldalán hosszú posztban reagált az interjúra, és a Tisza Párt is kiadott egy közleményt. „Vogel Evelin május óta zsarol engem és a TISZA Pártot. 30 millió forintot akart fenyegetéssel kizsarolni tőlünk. Nemcsak tőlem, hanem a párt másik 5 kollégájától is követelte az említett összeget. Miután a zsarolását visszautasítottuk, felvette a kapcsolatot a Fidesz alelnökével, Kubatov Gáborral és havi 5 millió forintos és egyéb juttatásokért cserébe elvállalta az Indexen megjelent hazug propagandainterjút” – olvasható Magyar Péter posztjában. A Tisza Párt elnöke azt is írta, hogy zsarolás miatt feljelentést tesz.

“A kapcsolatunknak nem úgy és nem azért lett vége, ahogy az interjúban elhangzott, hanem a fenyegetései miatt, illetve azért, mert rájöttünk arra, hogy Evelin hang- és képfelvételeket készített a velem és a párt vezetőivel folytatott beszélgetéseiről és vitáiról” – írta Magyar Péter.

Vogel Evelin és Magyar Péter egyébként júniusban szakítottak. Erről itt írtunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb