Szegedi Arcok

“Azt vágta fejemhez, hogy felelőtlen anya vagyok, meg fogunk halni” – zavarodott nő átkozza a szegedieket, egykori iskolatársa azonban a védelmére kelt

Különösen viselkedő, átkokat szóró nő zavarja meg a szegediek mindennapjait. Aki Rókuson él, nem éri meglepetésként, amit művel, inkább csak sajnálják. Így van ezzel a volt iskolatársa is, akinek a szíve szakad meg, hogy egykori padtársa már csak árnyéka önmagának.

Télen-nyáron nagykabátot hord, egyik kezében kutyája póráza, a másikban pedig mindig egy szatyor van – így írták le többen Szegeden Elvirát, akiért Rókuson egykori ismerősei aggódnak, az idegenek pedig csak bosszankodnak a zavarodott nő miatt. Elvira a város Facebook-csoportjaiban ismerős arc, időnként sokat beszélnek róla és riasztónak találják a zavart viselkedése miatt. Egy volt padtársa nemrég a védelemére kelt, és elmesélte Elvira igaz történetét – írja a Bors.

“LE FOG SZAKADNI A HÍD”

A lap kiemelte, hogy szeptember közepén egy helyi Facebook-csoportban kiakadtak Elvira miatt. A zavarodott nő ugyanis egyesek szerint bármerre jár, átkozza a szegedieket és mások halálhírét kelti. “Kocsival álltunk sorban Újszegeden, amikor egy szemüveges csaj kutyát sétáltatott. Odajött hozzánk és közölte, Isten levette rólam a kezét, a sátán gyermeke vagyok. Nagyon vigyázzak, mert le fog szakadni a híd. A három gyerekem az autó hátuljában ült! Azt vágta fejemhez, hogy felelőtlen anya vagyok, meg fogunk halni. A hideg is kirázott” – írta egy anyuka. Egy férfi úgy fogalmazott: őt, és a családját is „terrorizálta párszor” a “zavarodott nő.”

VÉGZETT GYÓGYSZERÉSZ, AKIT AZ OTTHONI KÖRÜLMÉNYEK KERGETTEK ŐRÜLETBE

A lap azt írja, hogy a hölgy barátnőjének, Anikónak kicsordultak a könnyei, amikor meglátta, miket írnak Elviráról. Mint kiderült, végzett gyógyszerész, akit az otthoni körülmények kergethettek őrületbe. “Gimnáziumi barátnő volt, padtársam, nyaranta leveleztünk, ha hazautaztam Szegedről. Érettségi után is pár évig megmaradt a jó kapcsolat köztünk, 2008-ban még nem volt semmi baja” – mondta a Borsnak Anikó, aki szerint Elvira példás tanuló volt, szorgalmasan építette a jövőjét, ám gyakran szorongás gyötörte.

“Egyetem után bátortalan volt, sokat sírt. Mi, a barátnői bátorítottuk, hogy költözzön el otthonról, mert rossz légkörben élt, de nem akarta magukra hagyni a szüleit, a villámhárítójuk volt. Nem is értettem, hogy tud a tanulásra koncentrálni támogató családi háttér nélkül. A sorsa ékes példája annak, amikor a szülők megoldatlan pszichés problémái a gyereken csapódnak le. Voltak otthon gondok…” – mutatott rá a nő.

ANIKÓT BÁNTJA, MIKÉNT TEKINTENEK EGYKORI BARÁTNŐJÉRE

Az is kiderült, hogy nem tudja, mi vezethetett el odáig, hogy végül Elvira összeomlott. Sok év után legelőször tavaly, 2023 végén látta újra Elvirát. Akkor érte a sokk: az egyik helyi plázában, egy vásárban a zavarodott nő riasztóan viselkedett. “Összevissza beszélt, az árusok asztala alatt bujkált! Megismert, de rettegve beszélt nem létező személyekről, jelenségekről. Többen mentőt hívtunk hozzá, de amikor megérkeztek, felpattant és elrohant” – mesélte.

“Téveszmék kínozzák, valamilyen pszichiátriai problémája lehet” – vélekedett Anikó, aki azért osztotta meg a zavarodott nő igaz történetét, mert bántja, miként tekintenek egykori barátnőjére. Úgy véli, segítség kell neki, nem bántás. Anikó, azzal zárta gondolatait, hogy próbál Elvirának segíteni, megpróbálja felkutatni a testvérét, abban reménykedve, egykori barátnője megfelelő kezeléssel újra teljes életet élhet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb