MindenmásVideo365

„Segíteni akarunk!” Új mentálhigiénés szolgáltatás a Szent Vincent Rehabilitációs Központban (videó)

A stroke-on átesett Détári Vilmos, a Szent Vincent Rehabilitációs Központ alapítója pontosan tudja, hogy a fizikai felépülés mellett a lelki támogatás is elengedhetetlen. Most egy új, mentálhigiénés szolgáltatással bővítik a központ programját, amelynek vezetője Hertelendy Lilla mentálhigiénés szakember lesz. A szolgáltatás célja, hogy ne csak a test, de a lélek is erősödjön, támogatva a betegeket és hozzátartozóikat a teljes gyógyulás felé vezető úton. Nézd meg a videót, ahol Hertelendy Lilla és Détári Vilmos beszélnek a mentális rehabilitáció fontosságáról!

A Szent Vincent Rehabilitációs Központ nemrég bevezetett új mentálhigiénés szolgáltatásával a betegellátás egy olyan szintjére lép, amely a testi rehabilitáció mellett a lelki felépülést is előtérbe helyezi. Détári Vilmos, a központ alapítója személyesen is megtapasztalta a stroke következményeit, így pontosan tudja, mennyire fontos, hogy a testi felépülést mentális támogatás is kísérje. A központ célja, hogy a rehabilitáció ne csak a fizikai fájdalom enyhítéséről szóljon, hanem a lélek megújulásáról is, hiszen a kettő együtt hozza el a valódi gyógyulást.

A központ nem először lép ilyen irányba, korábban már voltak pszichiátriai szolgáltatásaik, de most valami még közelibb, még közvetlenebb segítséget akarnak nyújtani. A legújabb mentálhigiénés program Hertelendy Lilla mentálhigiénés szakember vezetésével indul, aki a Szegedi Tudományegyetemen szerzett diplomáját követően elkötelezetten segíti az embereket lelki egészségük fenntartásában és erősítésében. Lilla számára a legmeghatározóbb szimbólum a csigalépcső, amely tökéletesen tükrözi, hogyan képzeli el a mentálhigiénés támogatást: lépésről lépésre haladunk felfelé, néha akadályokba ütközünk, de mindig van tovább.

Az új szolgáltatás célja, hogy a betegek és a hozzátartozóik is egy biztonságos, támogató közegben találjanak lelki erőre a gyógyulás útján. Hertelendy Lilla így fogalmazott: „Tanulmányaim során egy izgalmas önfelfedező útra indultam, miközben egyre több összefüggést fedeztem fel saját működésem és az emberi kapcsolatok között. Ezt az utat szeretném tovább folytatni, segítve az embereket, betegeket és hozzátartozókat.” Ez az elhivatottság az, ami különlegessé teszi a Szent Vincent új programját.

A mentálhigiénés rehabilitáció azért is kulcsfontosságú, mert a lelki egyensúly hiánya gyakran gátolja a testi felépülést. Egy stroke vagy más komoly trauma után a betegek gyakran küzdenek szorongással, depresszióval, ami megnehezíti a fizikai rehabilitáció sikerességét. Ezt a holisztikus megközelítést alkalmazza a Szent Vincent Központ új programja is, hiszen a testi és lelki felépülés kéz a kézben jár.

Détári Vilmos és Hertelendy Lilla egy közös videóban beszélnek arról, mennyire fontos, hogy a rehabilitáció során a betegek mentális egészségére is odafigyeljenek. Nézd meg a videót, és tudj meg többet arról, hogyan segíthet a mentálhigiénés program a teljes gyógyulásban!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb