Mindenmás

Napi szürreál: elhunyt orvos nevével ellátott hamis receptekkel szerzett be egy csomó nyugtatót szegedi, és fővárosi patikákból egy férfi

Elképesztő ügyben emelt most vádat a Szegedi Járási Ügyészség, mint kiderült, egy férfi még 2020. tavaszán hamis receptek beváltásával, töredékáron szerzett be szegedi és budapesti patikákból nagy mennyiségben nyugtatót.

A vádirat szerint a férfi három nap leforgása alatt, 17 gyógyszertárban jelent meg, ahol szorongásoldásra használatos gyógyszereket vásárolt. Ehhez olyan vényeket nyújtott be, amiket ismeretlenek korábban egy orvosi irodából loptak el, majd a vényeken egy elhunyt orvos nyilvántartási számát tüntették fel, és azokat két olyan személy, mint beteg nevére töltötték ki, akik részére nyugtatót a valóságban sosem írtak fel.

68 DOBOZ GYÓGYSZERT SZERZETT ÍGY BE

A férfi az általa is tudottan hamis receptek segítségével 90%-os TB-támogatással vásárolt meg összesen 68 doboz gyógyszert. A járási ügyészség a vádlottat 17 rendbeli, hamis magánokirat felhasználásának vétségével, valamit 2 rendbeli személyes adattal visszaélés vétségével vádolja. A terhelt bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb