Mindenmás

Drámai pillanatok Szegeden: a Makkosházi körút és Agyagos utca kereszteződésénél kis híján tragédia történt! (videó)

Téged is elborzaszt ez a felvétel! A Makkosházi körút és Agyagos utca kereszteződésében az esős idő és egy figyelmetlen sofőr majdnem tragédiát okozott. A piros lámpánál egy autó kis híján súlyos balesetbe keveredett – a videón megdöbbentő részletek láthatók! Nézd meg, mi történt, és vigyázz, hogy ilyen ne forduljon elő veled: vezess fokozott óvatossággal az esős, csúszós utakon!

Az esetről készült videón egyértelműen látszik, hogy hajszálon múlt a tragédia: egy rossz döntés és az eső által megcsúszott úttest könnyen súlyos következményekhez vezethetett volna.

Az őszi esős időszakban különösen fontos, hogy a közlekedés minden résztvevője még nagyobb óvatossággal vezess. Az ilyen időjárási körülmények között az úttest csúszósabbá válik, a féktávolság megnő, és a látási viszonyok is romlanak. Mindig tarts nagyobb követési távolságot, és ne kockáztass a piros lámpáknál vagy éles kanyarokban!

A következő hetekben Szegeden továbbra is esős időre számíthatunk, így mindenképpen érdemes odafigyelni a következőkre:

  1. Csökkentsd a sebességet – az eső jelentősen növeli a féktávolságot.
  2. Tarts nagyobb követési távolságot – ha az előtted haladó jármű hirtelen megáll, több időd lesz reagálni.
  3. Óvatosan a kereszteződésekben – a felfestések is csúszóssá válhatnak, különösen esőben.
  4. Légy fokozottan körültekintő a gyalogosokkal – esőben gyakoribbak a váratlan helyzetek, amikor valaki hirtelen léphet le az útra.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb