Mindenmás

Botrány és blama Mindszenten: szavazás volt, alpolgármester nincs a pénteki alakuló ülés után, a polgármesternek enyhén szólva nem tetszik a helyzet

Nem indult zökkenőmentesen az új mindszenti képviselőtestület működése, a Gémes László új polgármester által javasolt Rácz Árpádot nem szavazták meg alpolgármesterré a képviselők a pénteki alakuló ülésen. A polgármester szerint jelenleg törvénytelen az önkormányzat működése.

Pénteken tartották Mindszenten az első testületi ülést az újonnan megválasztott képviselőkkel. Az alakuló ülés elején város új polgármestere, Gémes László, és a megválasztott települési képviselők letették az esküt. Megszavazták a településvezető juttatásait is, ami összesen közel 1 millió forint lesz havonta (845 ezer forint tiszteletdíj + 126 750 forint költségtérítés.) -írja a promenad24. A képviselők már az első adandó alkalommal lábon lőtték a polgármester tervét, miszerint nem szavazták meg Rácz Árpádot, szembe mentek Gémes akaratával.

A POLGÁRMESTER KIJELENTETTE HOGY ALPOLGÁRMESTER NÉLKÜL TÖRVÉNYTELEN AZ ÖNKORMÁNYZAT MŰKÖDÉSE

Gémes László válaszolt: a város érdeke az, hogy legyen alpolgármestere, ugyanis ameddig nem választ a testület alpolgármestert, addig az önkormányzat törvénytelenül működik. Hozzátette, hogy a következő ülésen ismét napirendi pont lesz az alpolgármester választása, és a mostanihoz hasonlóan Rácz Árpádot javasolja majd. A képviselőket arra kérte, hogy biztosítsák az önkormányzat törvényes működését. Ezután értelemszerűen az alpolgármesteri illetményről sem tudtak dönteni, valamint a Szervezeti és Működési Szabályzat és a bizottságok felállítása is későbbre tolódik.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTokFacebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb